Vágólapra másolva!
A női világ- és a férfi Európa-bajnokság után folytatódnak az európai kézilabdakupák magyar klubcsapatokkal.

A legnehezebb dolga a férfi Bajnokok Ligájában eddig hibátlan Pick Szegednek lesz, amely Celjében lép fel. A szlovén csapat az előző körben az MKB Veszprémet 28-23-ra verte hazai környezetben, és részben emiatt a bakonyaljai gárda nem jutott tovább, hanem átkerült a KEK-be, ahol most esélyesként várja a román Steaua Bucuresti elleni párharcot.

A szegediek a középdöntőben találkoznak még az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelonával és a dán Gudmével. A kvartettből csak az első helyezett kerül tovább, és játszhat majd elődöntőt.

A női BL-ben a Győri Audi ETO KC szintén hibátlan még, és most az előző idényben finalista orosz Lada Toljattihoz utazik. A vendéglátók alaposan meggyengültek, így a magyar bajnokság listavezetője esélyes a két pont megszerzésére. A kvartettben szerepel még a német Nürnberg és a győriekhez hasonlóan a végső sikerre is esélyesnek tartott román Oltchim Valcea.

Az EHF-kupában a Cornexi-Alcoa-AutoBahn női, valamint a Dunaferr férficsapata egyformán esélyesebb spanyol riválisánál. A női KEK-ben a DVSC-Aquaticum a román Rulmentul Brasovval csap össze, és ha a hajdúságiak az elmúlt időszak gyenge formáját mutatják, akkor a brassóiak meglepetést okozhatnak.

A Dunaferr női együttese, amely az EHF-kupában érdekelt, ezen a hétvégén nem lép pályára, a szerb Knjaz Milos elleni két összecsapásának jövő hét végén Dunaújváros ad otthont.

A magyarok hétvégi programja:
szombat:
férfi KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Steaua Bucuresti (román) 16 ó

női BL, középdöntő, 1. csoport, 1. forduló:
Lada Toljatti (orosz) - Győri Audi ETO KC 16.05

női EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Itxako Navarra (spanyol) - Cornexi-Alcoa-AutoBahn 19 ó

vasárnap:
férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 1. forduló:
Celje (szlovén) - Pick Szeged 17.15

férfi EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr - Aragon (spanyol) 18 ó

női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
DVSC-Aquaticum - Rulmentul Brasov (román) 18 ó