Vágólapra másolva!
A Pick Szeged kikapott a dán GOG Gudme otthonában, így eldőlt, hogy nem juthat a legjobb négy közé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjéből.

Eredmény, férfikézilabda-BL, középdöntő, 4. csoport, 4. mérkőzés:
GOG Gudme (dán)-Pick Szeged 28-25 (11-14)
Gudme, 2000 néző
v.: Stolarovs, Licis (lett)

Komoly gondok gyötörtén a Pick Szeged együttesét a gudmei összecsapás előtt, hiszen Osmajic bokája, Bendó mellizma miatt nem tudott teljes értékű munkát végezni, de nem volt százszázalékos állapotban Krivokapics sem.

Vladan Matic edző úgy tervezte, hogy a dánok rohanós játékát kevesebb cserével lehet megállítani és kontroll alatt tartani, így aztán a félidő java részében a Stamate-Herbert váltáson kívül nem igazán nyúlt ehhez a taktikai fegyverhez.

Jól kezdte az összecsapást a Szeged, amely kiváló védekezéssel rukkolt elő, ráadásul Puljezevics pazar formát nyújtott: az első tíz perc nyolc kapujára tartó lövésből ötöt védett (3-3).

A 18. percben, 7-6-os szegedi előnynél Ulf Schefvert kért időt, három perccel később Osmajic találatánál azonban már kettőre nőtt a különbség (7-9). Jól játszott a Szeged, a 25. percben Vadkerti a középkezdés után lopott labdát, s 12-8-ra módosította az állást.

A hajrában ugyan egy gólt faragott a Gudme, de a szünetre 14-11-es előny maradt.

A második játékrészt Bajusz gólja vezette be, aki a középkezdést követően labdát lopott, majd a kapuig gyalogolt (11-15). Ezt követően azonban pillanatok alatt megzavarodott együttesünk,
Dennis Kirkegaard három gólt szerzett, Mikkel Hansen a 35. percben egyenlített, de mivel képtelenek voltunk rendeződni, egy újabb dán találattal már ott volt az előny (16-15).

Matic hiába kért időt, a Szeged lejtmenetbe kapcsolt, 20-17-re már a Gudme vezetett, a magyar bajnokban csak Andjelkovic tartotta a lelket.

Állandósult a különbség, az emberelőnyök és -hátrányok nem változtattak igazán a forgatókönyvön, felváltva estek a találatok. A dánok a fontos pillanatokban jobban összpontosítottak, és nem engedték, hogy a rivális egyenlítsen, pedig volt rá lehetősége.

A végjátékban a Pick hat percig nem talált be, ezzel elszállt a maradék reménye is a sikerre.

A Szeged jövő szombaton a szlovén Celjét fogadja, a tét már csak a kvartett harmadik helyének megszerzése.

A csoport másik mérkőzésén:
Celje (szlovén) - Barcelona (spanyol) 27-32 (12-15)
Celje, 6000 néző
v.: Baum, Goralszyk (lengyel)
Celje: Skof, Rezar (kapusok) - Gajic 2, Kos 1, Sulic 1, Spiler 5, Terzic, Koksarov 3, Trivundza 6/1, Gorensek 3, Kozlina 2, Stojanovic 3, Furlan 1
Barcelona: Hvdit (kapus) - Rocas 6/1, Noddesbö 4, Nagy L. 8, Xepkin, Lozano 2, Ugalde 4, Iker Romero 5, Larholm, Nenadic, Garabaya, Jerome Fernández 3
kiállítások: 2, illetve 4 perc

Az állás:
1. Barcelona 6 pont (137-118)
2. Gudme 6 (130-125)
3. Celje 2 (123-135)
4. Szeged 2 (117-129)

Csak az első helyezett jut az elődöntőbe.