Vágólapra másolva!
Ötödik alkalommal, ezúttal Cipruson kerül megrendezésre a fejlődő országok számára kiírt Challenge Trophy elnevezésű nőikézilabda-torna. Az Európai Kézilabda Szövetség ezen teszteli, hogy a döntetlennel végződő, kieséses mérkőzéseken ne hétméteresek, hanem úgynevezett szétlövések döntsenek.

A március 26-30-a közötti eseményt Larnaca városában rendezik,a házigazda ciprusiak mellett Bosznia-Hercegovina, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Nagy-Britannia, Izrael, illetve Málta indul.

A torna érdekessége, hogy az Európai Kézilabda Szövetség versenybizottsága úgy határozott, döntetlen esetén nem hetesdobás, hanem a strandkézilabdából már jól ismert szétlövés (shoot-out) dönt. Kivételt csak a döntő jelent majd, ott ugyanis lesz hosszabbítás, s ha ott sem dől el a mérkőzés, következhet a szétlövés.

A szétlövés során a lövő játékos először saját, a gólvonalon álló kapusához passzol, majd amikor a hálóőr kézbe vette a labdát, indul a támadás. A kapus indítja csapattársát, aki a labdaátvétel után, labdavezetés nélkül, legfeljebb hármat lépve kell, hogy kapura dobjon. Az ellenfél kapusa a gólvonalon áll, és akkor indulhat előre, amikor a "hazaadás" megtörtént.

A shoot-out egyelőre próba jelleggel debütál, kérdés, az EHF illetékesei utólag miként értékelik majd a változtatást.

A torna játékvezetői: Szotirisz Konsztantinu, Hrisztosz Muttasz (ciprusi), Ioanna Hrisztidi, Ioanna Papamatheu (görög), Stine Johnsen, Guro Röen (norvég), Cristina Nastase, Simona Raluca Anton (román), Marina Blinova, Maria Popova (orosz)