Vágólapra másolva!
Magabiztos játékkal, értékes idegenbeli győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A sérült Görbicz Anita nélkül felálló magyar együttes 25-23-ra győzött az orosz HK Zvezda Zvenyigorod otthonában, s nyugodtan várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
HK Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC 23-25 (11-10)
Csehov
v.: Brunovsky, Canda (szlovákok)
gól: Karejeva 5, Sipilova 4, Poljenova 3/1, Vetkova 3, Krannyik 2, Poltorackaja 2, Boklascsuk 2, Andrjusina 1, Dmitrijeva 1, illetve Bradeanu 11/4, Mravíková 6, Vérten 4, Tomori 3, Djokic 1
hetesek: 1/1, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Lendületesen kezdett a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely Bradeanu két találatával (és Pálinger védéseivel) 2-0-ra meglépett. Talán túl korán, de időt is kért a Zvezda edzője, Jevgenyij Trefilov nem éppen irodalmi stílusban közölte játékosaival, hogy nem ezt beszélték meg.

Ám más a taktika és más a pályán mutatott pozíció, a Győr Görbicz Anita nélkül is okosan, taktikusan szőtte támadásait, negyedóra elteltével úgy vezetett 7-4-re, hogy kihasználva Szajdova kapus csellengéseit háromszor üres kapura is próbálkozhatott, ám a legközelebb Tomori kapufájánál állt a legközelebb az újabb találathoz.

5-8-nál, majd 9-6-nál nem érződött, hogy baj lehet az első félidőben, azonban hiába védett pazarul Pálinger (30 perc alatt 11 bravúr állt a neve mellett), az ellenfél zsinórban négy gólt szerzett.

A 26. percben Andrjusina egyenlített (9-9), majd Boklascsuk már a hazaiakat juttatta előnyhöz (10-9). Mravíkova még egyenlített, ám hat másodperccel a szünet előtt Karejeva révén a Zvezda szerzett ismét vezetést (11-10).

A második játékrészben három percet kellett várni az első találatra, azt Vérten jegyezte, majd Mravíkova próbálkozott egészpályás találattal, de a negyedik kísérlet is kudarcot vallott. A könnyen jött gyors támadási lehetőséget Sipilova köszönte, 12-11-re ismét orosz előnyt regisztrálhattunk.

Változatos volt a játék képe, 15-13-nál orosz előnyt láthattunk, majd zsinórban szerzett három győri találattal már nálunk volt az előny (15-16). Ezt a hullámvasutat 17-17-nél unta meg Jevgenyij Trefilov, s időt kért.

Konkoly Csaba is megkeverte a lapokat, Vérten irányított, Hornyák és Bradeanu helyet cserélt, s a román átlövő bombagóljával ismét az ETO jutott előnyhöz, ezt Vérten labdaszerzést követő lerohanásból tovább növelte (17-19).

Élmény volt nézni a fantasztikus győri védekezést, az orosz világklasszisok lövőhelyzetbe sem tudtak kerülni, magyar részről Bradeanu viszont már a tizedik találatát bombázta a hálóba (20-23).

Még Trefilov sem égett a megszokott hőfokon, tanítványai ügyetlenkedését olykor mosollyal, néha kézlegyintéssel jellemezte. Az ETO okosan játszva végül 25-23-ra győzött, s így komoly döntőbe jutási eséllyel várja az egy hét múlva esedékes, győri visszavágót.

A másik elődöntőben:
HK Lada Toljatti (orosz) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 31-28 (17-14)
Toljatti
v.: Gjeding, Hansen (dán)
gól: Vinogradova 6, Mocsalina 6, Posztnova 5, Kurbanova 4, Gruzgyeva 3/1, Klimova 3, Mahnyeva 2/1, Davigyenko 2/1, illetve Tóth T. 6/1, Mjung 6/5, Oh 5, Do Nascimento 4, Acimovic 3, Kim 2, Piedade 2
hetesek: 5/3, illetve 8/6
kiállítások: 10, illetve 10 perc