Vágólapra másolva!
Elég lehet az MKB Veszprém számára az ötgólos előny a német Rhein-Neckar Löwen elleni férfikézilabda KEK-döntő szombati visszavágóján.

A magyar csapat a múlt szombati, hazai meccsen a szoros első félidő után remekül játszott - főleg a védekezés és a kapusteljesítmény volt fenomenális -, és végül 37-32-re diadalmaskodott. Azóta túl van az együttes a Pick Szeged elleni bajnoki finálé második összecsapásán is, amelyet ugyan elbukott, de többen - Eklemovics, Perez és Iváncsik Gergő - alig vagy nem játszottak, hanem pihentek, illetve kisebb sérüléseiket kezelték.

"Jól szolgálta a felkészülést a Szeged elleni meccs, remélem, ez kifizetődik majd a KEK-döntőben. A németek otthon félelmetesek, várhatóan olyan légkör vár ránk, amihez nem igazán lehetünk hozzászokva, több mint 13 ezer néző lesz Mannheimben" - mondta Mocsai Lajos vezetőedző.

Buday Dániel, a Rhein-Neckar Löwen magyar légiósa - aki korábban éppen Veszprémből igazolt el - kifejtette: a héten már sokat tudtak foglalkozni a magyar csapat játékával, mert nem volt bajnoki. "Az első felvonás előtt csak két nap pihenőnk volt, most az egész hét a rendelkezésünkre áll. Vannak sérültjeink, de ez velejár. Az öt gól éppen határeset. Le lehet gyorsan dolgozni, de görcsössé is teheti a hátrányban lévőt, ha eleinte nem megy úgy, ahogy szeretné" - mondta az irányító.

A Veszprém eddig négy kupadöntőt vívott, de csak egyet, az 1992-es KEK-finálét nyerte meg. Az 1993-as és 1997-es KEK-, valamint a 2002-es BL-döntőben nem sikerült diadalmaskodnia.

A magyar klubtól kapott tájékoztatás szerint 700 szurkoló utazik el a mannheimi ütközetre. A Veszprém történetében ez a második legnagyobb "drukker-kirajzás", a 2002-es magdeburgi BL-döntő visszavágót 1200-an tekintették meg a helyszínen.