Vágólapra másolva!
A csütörtöki siker után ismét nyert, ezúttal 31-29-re a világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen Litvánia ellen,  Tiszaújvárosban.

felkészülési mérkőzésen:
Magyarország - Litvánia 31-29 (15-15)

A két csapat csütörtökön Gyöngyösön már találkozott, akkor 31-24-re nyertek a hazaiak. Váltott vezetéssel haladt előre a két, nem túl jól védekező együttes. A litvánok frissebben mozogtak, és emiatt a magyar védőfalból gyakorta állítottak ki.

Nem volt meglepő, hogy az emberelőnyben játszó vendégek 13-11-re elléptek, így Skaliczki László szövetségi kapitány időt kért a 21. percben. A cserék felhozták a hazaiakat, akik még a szünet előtt egyenlítettek.

A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a vendéglátó, végig vezetett, ám elhúzni csak egyszer tudott. Az időkérés jót tett a litvánoknak, akik a hajrában megint felzárkóztak, köszönhetően agresszív védekezésüknek. Az egyenlítéshez is közel kerültek, de egy eladott labda megpecsételte a sorsukat, és végül az alacsony színvonalú meccset megnyerte a Skaliczki-sereg.

A magyarok június 7-én Gyöngyösön, 14-én pedig Szarajevóban vívnak vb-selejtezőt a bosnyákokkal. A párharc győztese vehet részt a januári, horvátországi vb-n.