Vágólapra másolva!
Szezon végén távozott a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapatától, s pár hét alatt máris munkát talált Zsiga Gyula. A korábban a válogatott edzőjeként is dolgozó szakember montenegrói lapok szerint a Buducnost Podgoricához szerződik. Zsiga Gyula elődje, Tone Tiselj a Celje Pivovarna Lasko együtteséhez igazolt.

A magyar szakember a hírek szerint kétéves szerződést köt majd a montenegrói bajnokkal, amely jövőre a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat.

"Elvileg megegyeztünk a Buducnosttal, eddig minden kérésünket, igényünket teljesítették - nyilatkozta Szörnyi Attila menedzser. "Zsiga Gyula most szabadságát tölti Törökországban. Jelen állás szerint a jövő héten megy ki Podgoricába, ahol megnézi a körülményeket, és ha mindent rendben talál, aláírja a szerződést."

Az 1959-ben született szakember az Elektromos férficsapatánál kezdte el az edzősködést, onnan útja Szolnokra, a Vasahoz, majd a Hort együtteséhez vezetett.

Pályafutása legnagyobb sikereit a Dunaferr csapatával aratta: 1998-ban bajnoki elsőség, Magyar Kupa- és EHF-kupa-diadal, 1999-ben pedig bajnokság, Magyar Kupa-, BL- és Szuperkupa-győzelem került a dicsőséglajstromba.

Ezt követően ismét a Vasas, majd 2003 tavaszán a Kiskunhalas következett, utóbbi csapatot négy év alatt a másodosztályból a nemzetközi kupaszereplést jelentő élvonalbeli hatodik helyig vezette. Tavaly nyáron vette át a Budapest Bank-FTC irányítását, ám szezon végén távozott.

A válogatottnál kétszer is dolgozott, először 1998-ban - Németh Andrással közösen - az Európa-bajnoki selejtezők idején ült a kispadon, majd 2005. februárjában (immáron "csak" edzőként) vállalt munkát Németh mellett. Részese volt a csapat 2005-ös világbajnoki bronzérmének, posztjáról januárban mondott le.

Forrás: zrkbuducnost.com

Érdekesség, hogy a Buducnostnál lesz magyar játékosa is Zsiga Gyulának, a montenegrói klub ugyanis a Lada Toljattitól érkező Ljudmila Mocsalina mellett szerződtette a Krim Ljubljanától távozó Kindl Gabriellát is.