Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag behozhatatlan, 18 gólos előnyt szerzett a Budapest Bank-FTC a vendég szlovák Duslo Sala ellen a női kézilabda EHF-kupában, a 32 közé jutásért rendezett első mérkőzésen. A Fehérép-Alcoa kettős győzelemmel jutott túl a fehérorosz Arkatron csapatán.  

Női EHF-kupa, a 32 közé jutásért: 1. mérkőzés:
Budapest Bank-FTC - Duslo Sala (szlovák) 41-23 (20-11)

A vendégek 4-1-re megléptek, majd felébredt az FTC, amely a 14. percben egyenlített, aztán állva hagyta riválisát, és már a szünetre megnyugatató előnyt szerzett.

A folytatásban is a népligetiek akarata érvényesült, nem volt azonos súlycsoportban a két gárda. A visszavágót jövő szombaton rendezik Vágsellyén.

a 32 közé jutásért, visszavágó:
Fehérép-Alcoa - Arkatron (fehérorosz) 37-19 (22-8)
továbbjutott: a Fehérép, kettős győzelemmel.

Az Arkatron feladta a pályaválasztói jogot, és szombaton 35-15-re kikapott Székesfehérváron, és most sem úszta meg a nagy különbségű vereséget. A következő kör sorsolását október 14-én rendezik.

***

A Dunaferr 22-15-re kikapott a házigazda dán FC Köbenhavn csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája koppenhágai selejtezőcsoportjában, és így átkerült az EHF-kupába, a 32 közé.

Női BL, selejtező, 4. csoport (Koppenhága), 3. forduló:
FC Köbenhavn (dán) - Dunaferr 22-15 (12-7)
Nis (szerb) - Zaporizzsja (ukrán) 29-26

A végeredmény:
1. Köbenhavn 6 pont
2. Dunaferr 2
3. Zaporizzsja 2
4. Nis 2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek. A csoport győztese a 16 közé jutott, ahol a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló osztrák Hypo NÖ, valamint a Zsiga Gyula által irányított montenegrói Buducnost Podgorica és a spanyol Elda Prestigio lesz az ellenfele -, a másik három gárda átkerült az EHF-kupába, a 32 közé.