Vágólapra másolva!
A románoktól elszenvedett vereség után Dánia ellen folytatta szereplését a magyar nőikézilabda-válogatott a macedóniai Európa-bajnokságon. Imre Vilmos tanítványai hiába vezettek végig a mérkőzésen, végül 26-26-os döntetlent értek el. A középdöntőbe jutásról a vasárnapi, Franciaország elleni mérkőzés dönt, ahol már egy iksz is elég a magyar együttes számára.

Eredmény, VIII. nőikézilabda-Eb, A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Dánia 26-26 (17-16)
Szkopje
v.: Maric, Masic (szerb)
gól: Görbicz 10/5, Tomori 3, Vincze M. 3, Hornyák 2, Szamoránsky 2, Kovacsicz 2, Balogh Barbara 2, Szucsánszky 1, Bódi 1, illetve Skov 6/1, Dalby 4, Lund Nielsen 4, Möller 4/1, Troelsen 2, Kristensen 2, Mikkelsen 1, Fruelund 1/1, Aaen 1, L. Mortensen 1
hetes: 6/5, illetve 5/3
kiállítás: 4, illetve 4 perc

Komoly feladat várt a magyar nőikézilabda-válogatottra, amely a macedóniai Európa-bajnokság csoportküzdelmeit vereséggel nyitotta, így Dánia ellen kellett javítani.

A világ élvonalába hosszú idő után visszatérő északi együttes ellen még pozitív mérleggel bírt csapatunk: 45 mérkőzésből 25 magyar siker és 2 döntetlen mellett 18-szor a dánok diadalmaskodtak. Így történt a legutóbbi, október 16-i, aarhusi Világkupa-mérkőzésen is, amikor 36-33-ra nyertek Jan Pytlick tanítványai.

A magyaroknál komoly problémát okozott Vérten Orsolya sérülése, a Győr balszélsője részleges bokaszalag-szakadás miatt nem léphetett pályára. A másik kimaradó ezúttal Pastrovics Melinda, a Debrecen kapusa lett.

Jól kezdte a mérkőzést együttesünk, hiszen amíg a románok ellen több mint 5 percet kellett várni az első magyar gólra, ezúttal beindult a verkli. Ugyan 3-2-re még a dánok vezettek, ezt követően többször is sikerült ellépni három találattal.

A dán kapusok alig-alig találkoztak a labdával, Pálinger néhány bravúrja azonban tartotta a csapat vezetését. Görbicz ellenállhatatlan volt, ám a többi poszton komoly hiányosságok akadtak. Egy átlövővel ugyanis nem lehet komoly sikert elérni, márpedig Tomori szép megoldásai mellett sokat hibázott. De legalább lőtt gólt, gólokat...

Forrás: MTI

7-4, 12-9 és 13-10 után feljöttek a dánok, Dalby és Möller megmutatta, hogyan kell bombagólt szerezni, a félidőre 17-16-os előny állt a magyarok neve mellett.

A második félidő nagy részben egy-két góllal a magyar csapat vezetett, ám Görbiczet olyannyira sikerült kifogni a játékból, hogy az ellenfél nemcsak egyenlíteni tudott, de 23-24-nél ismét fordított.

A hajrában Pálinger néhány bravúrja mellett a frissen beálló Balogh Barbara két találata jelentett gyógyírt, a 26-25-ös előnyt azonban nem sikerült megtartani. Möller hetessel egyenlített, az utolsó 45 másodpercet pedig hiába támadta végig a magyar válogatott, csupán időntúli szabaddobást sikerült kiharcolni - Tomorinak viszont esélye sem volt az eléje tornyosuló sorfallal szemben.

A vége 26-26 lett, a középdöntőbe jutásról a vasárnapi, Franciaország elleni mérkőzés dönt, ahol már egy iksz is elég a magyar csapatnak a túlélésre.