Vágólapra másolva!
Ukrajna ellen kezdte meg a középdöntő-küzdelmeket a magyar nőikézilabda-válogatott a macedóniai Európa-bajnokságon. A csapat nagyon gyenge játékkal végül 26-24-re nyert, szerdán Norvégia ellen folytatódik a sorozat.

Eredmény, VIII. nőikézilabda-Eb, középdöntő, I. csoport, 1. mérkőzés:
Magyarország - Ukrajna 26-24 (10-9)
Ohrid
v.: Nikolovski, Kolevski (macedónok)
gól: Görbicz 10/6, Hornyák 3, Szamoránsky 3, Vérten 3, Szűcs 2, Bulath 2, Kovacsicz 2, Szucsánszki 1/1, illetve Simkutye 11/5, Verheljuk 5, Sejenko 3, Manaharova 2, Szokol 1, Szkunzjak 1, Lajuk 1
hetes: 8/7, illetve 5/5
kiállítás: 8, illetve 4 perc

A nyögvenyelős csoportmérkőzések után a magyar nőikézilabda-válogatott egy ponttal kezdte meg a középdöntőt, ahol első ellenfélként Ukrajna ellen lépett pályára. A keleti együttessel szemben kifejezetten jó mérleggel bírt válogatottunk: 13 győzelem és 1 döntetlen mellett mindössze négyszer kapott ki.

Vérten Orsolya vállalni tudta a játékot, így Pastrovics Melinda mellett mezőnyjátékosként ezúttal Bódi Bernadett maradt ki.

Imre kapitány azért nem dobta azonnal csatába a győri balszélsőt, helyén Vincze Melinda kezdett, a kapuban a nyakát fájlaló, s nem éppen csúcsformában védő Pálinger helyett Herr állt.

Azt már előre látta a szakvezetés, hogy nem lesz nagy rohanás és gólzápor a mérkőzésen, hiszen a lassabb ukrán csapat eredményesen fékezi a fürgébb ellenfeleket, ám azt senki sem gondolhatta, hogy a magyar válogatott ilyen könnyen hagyja magára erőltetni a játékot.

Márpedig az egy, néha másfél perces ukrán támadások mellett nem sikerül kihasználni a gyors lerohanásokat, így eleinte azt láthattuk, hogy Verheljuk tartja az ellenfelet versenyben, majd ezt a szerepet fokozatosan átveszi tőle Simkutye.

Imre Vilmos már a 12. percben dühösen kért időt, egyszerűen értékelhetetlen volt a csapat produkciója. Ugyan a 16. percben kettőre nőtt az előny, ám 6-4, majd 7-5 után 8-7-re már Ukrajna vezetett.

A magyar támadásokban nem volt ötlet és erő, átlövőink cél nélkül tüzeltek, szélről veszélytelenek voltunk, így csak Görbicz egy-egy megvillanásában és biztos heteseiben bízhattunk.

Forrás: MTI

A 10-9-es félidő után Vérten és Pálinger is csatasorba állt, ám a játék képében nem történt változás. Az erőlködésen az sem segített, hogy két Pálinger-védést követően fél perc alatt két leindítás is gólt érdemelt, 16-14-ről villámgyorsan 16-17 lett.

"Hogy gondoljátok ezt a játékot" - dühöngött Imre Vilmos, aki ismét időt kért, de látszott, teljesen tanácstalan, hiszen nincs olyan játékos Görbiczen kívül, aki képes győzelemre vezetni az együttest.

Szerencsére a győri irányító keze, esze és szíve a helyén volt, a hajrában összekapta a csapatot, s kiharcolta a 26-24-es sikert.

Ez a játék szerdán Norvégia ellen azonban nagyon-nagyon kevés lesz...

Imre Vilmos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A győzelemnek örülök, de a mutatott játéknak nem. Úgy érzem, néhányan lebecsülték az ukrán csapatot. A támadójáték gyenge volt, nem találtuk a lövőtávolságot és sok ziccert hagytunk ki. Sajnos, képesek vagyunk ilyen teljesítményre is. A védekezést jól megoldottuk, hiszen csak 24 gólt kaptunk. Szerdán Norvégia ellen több kell, és remélem, hogy a csapat más arcát mutatja majd. Megpróbálunk tisztességesen helyt állni a világ legjobb válogatottja ellen."