Vágólapra másolva!
A magyar férfi közönségválogatott 41-36-ra nyert Szerbia ellen, a Szamoránsky Piroska által vezérelt női közönségválogatott egy góllal győzte le a médiaválogatottat, míg a veszprémi öregfiúk 16-14-re diadalmaskodtak a magyar nosztalgiaválogatott ellen a veszprémi Budapest Bank Kézilabda Gálán. A több ezer néző előtt rendezett kéziünnepen Vérten Orsolyát kétszer is díjazták, ugyanis a szakma és a közönség szavazat alapján is ő lett az év legjobb női játékosa.

A magyar és a szerb férfi együttes 24 órával korábban Balatonfüreden is összecsapott - igaz, akkor a hazaiak alakulatát nem a szurkolók, hanem Hajdu János szövetségi kapitány rakta össze -, és vendégeknek most sem sikerült a visszavágás.

A hétfői 29-28 után most még nagyobb lett a különbség a 2x20 perces találkozón, amelyen a 9 méteres vonalon túlról dobott találatok két gólt értek. A magyar csapatban szerepelt a válogatott másodedzője, a Szeged vezetőedzője, a szerb Vladan Matic is, aki a végén betalált a vendégegyüttest erősítő, Szegeden légiós Dragan Marjanacnak.

Mivel Veszprém a férfikézilabdázás fellegvára, ezért a szervezők most inkább ennek a nemnek a küzdelmeit részesítették előnyben. A Veszprém-Magyarország öregfiúkmeccsen - 6000 néző előtt - az egy-két évtizeddel korábban csillogó játékosok mutatták be, mennyit tudnak még mostanában is.

A 2x15 perces mérkőzésen fellépett - többek között - Csoknyai István, Éles József, Gyurka János, Mezei Richárd, Zubjuk Igor, Zsigmond György, illetve Bakos István, Bíró Imre, Borsos Attila, Hoffmann László, Iváncsik Mihály, Kovács Mihály, Kovács Péter és Marosi László. A közönségszórakoztató meccset a jól hajrázó hazai legendák nyerték 16-14-re.

Forrás: MTI

Kekezovic nem adta a labdát Puticsnak a közönségválogatott Szerbia elleni mérkőzésén

Azért a nők sem maradtak ki a programból. A gyakorlatilag a nagyválogatott első sorával felérő közönségválogatott ellen a médiacsapat lépett pályára. Utóbbiban szerepelt például Azurák Csaba, Harsányi Levente, Máté Pál, illetve a vívó Boczkó Gábor, a korábbi ökölvívó Kovács Kokó István, vagy a cselgáncsozó Kovács Antal. A médiásokat segítette Gál Gyula, a januári vb-re készülő válogatott oszlopos tagja is. De ő sem ért sokat, mert 17-16-ra győztek a nők.

A gála keretében adták át az év kézilabdázója díjakat Vérten Orsolyának és Iváncsik Tamásnak, míg a közönség szavazata alapján Vérten lett a 2008-as esztendő legjobbja.

Forrás: MTI

A jövő reménységei szivacskézilabda-mérkőzésen mérték össze tudásukat

A programot színesítette még egy akrobatikus kézilabdás show, a Veszprém és a Szeged szimpatizánsainak minden értelemben barátságos összecsapása (14-13-ra diadalmaskodtak a Tisza-partiak), valamint veszprémi és alsóörsi fiatalok szivacskézilabda-mérkőzése.

Eredmények:
Magyar közönségválogatott - Szerbia 41-36 (18-19)
gólszerzők: Putics 9, Gál 7, Nagy 7, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 3, Gulyás 3, Ilyés 2, Mocsai 2, Törő 2, Matic 1, illetve Vukas 7, Kekezovic 6, Markovic 5, Rnic 5, Mitrovic 4, Markicevic 4, Tubic 2, Vilovszki 1, Beljanszki 1, Ilic 1.
A kilenc méteren túlról szerzett gólok kettőt értek.

Veszprémi öregfiúk - Magyar nosztalgiaválogatott 16-14 (8-10)
Veszprém: Gyurka 4, Éles 4, Török 4, Zsigmond 2, Brenner 1, Zubjuk 1.
Magyarország: Iváncsik M. 5, Marosi 3, Borsos 2, Kovács M. 1, Lehel 1, Debre 1.

Médiaválogatott - Női közönségválogatott 16-17 (8-7)
gólszerzők:
Inti 4, Fekete László 4, Azurák Csaba 2, Boczkó Gábor 2, Dobrády Ákos 1, Máté Pál 1, Kokó 1, Kovács Antal 1, illetve Szamoránsky 6, Balogh B. 4, Görbicz 3, Bulath 2, Lovász 1, Hornyák 1.