Vágólapra másolva!
Az élen végzett csoportjában a Győri Audi ETO KC a nőikézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó fordulóban 29-28-ra győzött a címvédő orosz Zvenyigorod otthonában.

A csoport, 6., utolsó forduló:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC 28-29 (15-15)

A címvédőnek a KEK-szereplést érő harmadik hely, a Győrnek pedig a csoportelsőség megszerzése, illetve kiharcolása volt a célja. A vendégeknél hiányzott a szívvizsgálaton átesett Görbicz Anita.

Az ETO nem ijedt meg, jó védekezésének köszönhetően gyorsan 3-1-re ellépett. Lassan felébredt a Zvenyigorod, és a 10. percben egyenlített (5-5), majd fordított is. Ezt követően felváltva estek a gólok, később emberelőnyben 11-9-re megint a magyar bajnok vezetett.

Lehetett volna nagyobb is a különbség, ám két ziccer és egy büntető is kimaradt ebben a szakaszban. A szünetig nem igazán változott a kép, együtt haladt a két csapat.

A folytatás rosszul indult, a Zvezda megugrott, ráadásul egy ideig emberhátrányban is játszott a Győr. Azonos létszámnál sikerült rendezni a sorokat, és 20-19-ra már megint Pálingeréknél volt az előny. A lendület 25-21-ig kitartott, ekkor időt kértek az oroszok. Két gyors góljuk azonban nem törte meg a győrieket.

A vége roppant izgalmasan alakult: 28-28-nál az utolsó támadás az emberelőnyben lévő ETO-é volt, és 15 mp-cel a lefújás előtt Mravikova a jobb szélről belőtte a csoportelsőséget és a vele járó kedvezőbb kiemelést érő találatot. A Győr mindhárom idegenbeli meccsét megnyerte a BL-ben.

Az állás:
1. (és már csoportgyőztes) Győri Audi ETO KC 10 pont/6 mérkőzés
2. Ikast (dán) 7/5
3. Zvenyigorod 3/6
4. Kometal Szkopje (macedón) 2/5

vasárnap:
Kometal Szkopje (macedón) - Ikast (dán) 14.50

Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik. A sorsolást kedden tartják Bécsben.