Vágólapra másolva!
A meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó tiszteletére rendezett emlékmenet nem sokkal 13 óra után elindult a veszprémi Óváros térről. A gyilkosság helyszínénél sokan megálltak és mécseseket gyújtottak, virágokat helyeztek el. A szórakozóhely előtt legalább ezer mécses van.

Több ezer ember vonul a Veszprém Arénához az egy-másfél kilométernyi hosszú tömegben. Az Arénában az MKB Veszprém a spanyol Ademar León együttese ellen játszik majd.

A menetet rendőrök biztosítják, a mintegy négy kilométer hosszú, a városból kivezető Budapesti utat teljesen lezárták a rendőrök.

A szurkolók méltóságteljesen viselkednek, mindenki csendes, egy hangot sem hallani, az emberek megértették a felhívást, hogy ne hozzanak zászlókat, transzparenseket, és ne kiabáljanak rigmusokat - mondta a menet elindulásakor Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fan Klub elnöke.

A menetben feltűnően sok a fiatal, sokan a dzsekijükre, télikabátjukra a fehér, 8-as számú pólót húztak Marian Cozma felirattal. A menet élén a kézilabdázó nagyméretű fotóját viszik, amely alatt az áll: "Soha nem feledünk".

A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.