Vágólapra másolva!
Felnőtt játékosait elveszítve komoly bajba került a pénzügyi nehézségekkel küzdő Dunaferr NK nőikézilabda-csapata. Az együttes ugyanis abban sem lehet száz százalékig biztos, hogy meg tud kapaszkodni az élvonalban. A problémák miatt az egykori csillagok összefogtak, így elképzelhető, pénteken olyanok is pályára lépnek, akikre még saját szurkolóik sem számítanak.

Három összecsapás vár még a Dunaferr nőikézilabda-csapatára a bajnokság alapszakaszában, ezeken kellene biztosítani azt, hogy együttes ne az alsóházban folytassa szereplését. A középszakaszbeli folytatás ugyanis biztosítaná a jövő évi, élvonalbeli szereplést, az alsóház rejtette kiesési veszély viszont azzal fenyegetne, Újvárosban megszűnik a női kézilabda.

A pénteki PTE-PEAC elleni összecsapás ígérkezik a "legkönnyebbnek", s az esélyek alaposan megnőttek, hiszen a vészhelyzetben több egykori kiválóság is jelezte, szívesen segítene a csapatnak.

Ferling Bernadett áldott állapotára való tekintettel a másodedző funkcióját látja el Rapatyi Tamás mellett, ám a szülés után visszatérését fontolgató Gáspár Gabriella, illetve az idén párszor már beugró kapus, Sirina Irina úgy tűnik, mindenképpen bizonyít a pályán

Pályára lép Györgyné Oblisz Anita is, aki négy éve már nem szerepel a Dunaferr gárdájában, de harmincnyolc évesen hetente kétszer edz a DAC csapatával. "Kettős érzésem van. Szívem természetesen azt diktálja, hogy segíteni kell a régi csapatomon, az eszem szerint pedig ott a kérdőjel: tudok-e? A szívem megszakadna, ha a Dunaferr kiesne az első osztályú bajnokságból" - nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak.

Edzésen beszállt Sáriné Kocsis Erzsébet ügyvezető is, akit 1995-ben a világ legjobb játékosának választottak, az ő szereplése igazi unikumként szolgálna.

A Dunaferr NK hátralévő alapszakasz-mérkőzései:
Március 13., 18 óra:
Dunaferr NK - Pikker-PTE-PEAC

Március 21., 18 óra:
Budapest Bank-FTC-RightPhone - Dunaferr NK

Március 27., 18 óra:
Dunaferr NK - ASA-Consolis-HNKC