Vágólapra másolva!
Csalással gyanúsítanak két német kézilabdabírót, akik a 2006-os férfi KEK-döntőben állítólag pénzt fogadtak el annak elősegítésére, hogy az orosz Csehovszki Medvegyi nyerjen a spanyol Valladolid ellen.

Frank Lemménél és Bernd Ullrichnál a visszavágó másnapján, Oroszországból való kiutazásukkor a határőrök 50 ezer dollár készpénzt találtak egyikük táskájába rejtve. A játékvezetők elismerték, az összecsapás előtt a házigazdák megkérték őket, hogy döntéseikkel fordítsák az oroszok javára a találkozót, ám tagadják, hogy ezt megtették, illetve hogy pénzt fogadtak volna el.

"Utólag már látjuk, hogy jelentenünk kellett volna az esetet az európai szövetségnél, de nem volt bizonyítékunk, így nem tettük meg, ráadásul féltünk, hogy a történet negatív irányban befolyásolja a nemzetközi karrierünket - nyilatkozta Ullrich a német Spiegel magazinnak. - Minden bizonnyal valaki észrevétlenül jutatta a pénzt a táskámba, én ugyanis a határátlépéskor vettem észre ezt a csomagot. Ezen kívül nem vagyunk olyan buták, hogy 50 ezer dollárt próbáljunk átcsempészni az orosz határon. Mindenesetre soha egyetlen mérkőzést sem befolyásoltunk az ítéleteinkkel."

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vasárnap úgy határozott, hogy mindkét játékvezető licencét határozatlan időre felfüggeszti. "Bár az ártatlanság vélelme megilleti őket, az EHF szükségesnek tartja az ügy széleskörű kivizsgálását" - írta az európai szövetség.

A két magdeburgi illetőségű bíró következő alkalommal a szerdai Macedónia-Izland Európa-bajnoki selejtezőt vezette volna Szkopjéban

Az európai kézilabdaélettel összefüggésben a múlt hónapban egy másik bundagyanús eset látott napvilágot: a 2007-es Bajnokok Ligája német házidöntője kapcsán merült fel a befolyásolás. A gyanú szerint a THW Kiel a Miroslaw Baum-Marek Goralczyk lengyel bírópárost "vette meg" a Flensburg-Handewitt elleni párharc visszavágóján.

Reiner Witte, a 18 első- és 36 másodosztályú német egyesületet tömörítő Bundesliga vezetője azt mondta, sajnos bármit el tud képzelni. A két megvádolt játékvezető pályafutása során 160 nemzetközi és 1440 Bundesliga-mérkőzést vezetett