Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO-nak vasárnap le kell győznie a vendég orosz Zvenyigorodot, máskülönben minimális esélye marad, hogy a legjobb nyolc közé jusson a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Konkoly Csaba vezetőedző a klub honlapján elmondta, a precízebb felkészülésre helyezte a hangsúlyt, az ellenfelet háromszor is elemezték videofelvételek alapján.

"Nagyon nehéz és kemény edzéseken vagyunk túl az elmúlt pár hétben, látszik is az eredménye, folyamatosan javulunk, majd meglátjuk elég lesz-e a Zvenigorod ellen. Egyben biztos vagyok, mindent meg fogunk tenni. A Zvezda nagyon jó játékosokból áll, és élesen emlékszem még az őszi találkozónkra, amikor tetemes különbség volt a két csapat között. Ez egy más mérkőzés lesz. Mindkét alakulatnak létfontosságú a győzelem. Akkor talán mi sem voltunk annyira felkészültek, azóta sokat fejlődött a csapat, míg az oroszok túl vannak egy sikeres világbajnokságon, biztosan nagyon kemény találkozó lesz. Látok esélyt a győzelemre, de nem lesz könnyű."

Az előző idényben finalista magyar együttes jelenleg a harmadik helyen áll négyesében a riválistól egy ponttal lemaradva. A két együttes első, október 25-i találkozóját az oroszok nyerték 34-29-re, így egy esetleges döntetlen sem lenne kedvező az egymás elleni összevetésben. A magyarok egy héttel később a kvartett élén álló román Oltchim Valceát látják vendégül.

A Győr szerdán jó támadójátékkal, ám nem éppen remek védekezéssel verte a Vácot bajnoki meccsen. A csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe, azaz a legjobb nyolc közé, a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A C csoport állása a 4. forduló után:
1. Oltchim Valcea (román) 6 pont
2. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 5
3. Győri Audi ETO KC 4
4. Itxako (spanyol) 1

A hátralévő mérkőzések, 5. forduló:
Győr - Zvenyigorod, vasárnap 17.15
Valcea - Itxako, vasárnap 18.00

6. forduló:
Itxako - Zvenyigorod, január 16., szombat 19.00
Győr - Valcea, január 17., vasárnap 17.15