Vágólapra másolva!
Nagy lépést tett a Bajnokok Ligája-középdöntő, azaz a nyolc közé jutás felé a Győr nőikézilabda-csapata, miután vasárnap 27-25-re legyőzte a vendég orosz Zvenyigorod együttesét.

Női BL, C csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 27-25 (14-10)
Győr, 2700 néző
a magyarok gólszerzői:
Görbicz 11 (7), Amorim 5, Mraviková 3, Kovacsics 3, Spiridon 2, Vérten 2, Bradeanu 1,
kiállítás: 2, illetve 2 perc
hétméteres: 7/7, illetve 4/2

Az ötvenszázalékos őszi mérleget felmutató hazai csapatba visszatért a világklasszis irányító, a térdoperáción átesett Görbicz, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az első negyedórában sikerült 7-4-es előnyt szerezniük a győrieknek.

Időkérés után feljavult a világbajnokokkal felálló oroszok teljesítménye, és ettől még nagyobb lett az iram. Őrületes sebességgel játszott mindkét gárda, és emiatt olykor bosszantó hibák csúsztak be.

A szünet előtti hajrában megint jobb volt az előző idényben finálés ETO, és minden addiginál nagyobb előnyt szerzett.

A második félidőt agresszív védekezéssel kezdte a Zvezda, a győriek nehezen kerültek lövőhelyzetbe, ám a hátsó alakzat és Pálinger kompenzálta a támadók átmeneti zavarát. A vendégek szívósan tapadtak riválisukra, és az egyenlítésért hajtottak.

Kimászott a gödörből a Győr, és az 50. percben 22-19-re meglépett, de ekkor sem roppant meg a Zvenyigorod. A hajrában időt kértek a vendégek, hátha sikerül pontot szerezniük. Az elképzelésük nem jött be, mert ezután is sok pontatlan passzuk volt.

A mostani sikerrel a Győr egy ponttal megelőzte a Zvenyigorodot - Görbicz 11-szer volt eredményes -, és ha egy hét múlva nyer a román Valcea ellen, akkor középdöntős. A csoport első két helyezettje a legjobb nyolc közé, a középdöntőbe jut, míg a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

Görbicz: Nem tartottunk a mérkőzéstől

Görbicz Anita a kézi.hu-nak azt mondta, hogy az első félidő hajráját leszámítva jól bírta erővel a mérkőzést: "Nagyon vártam már a visszatérést, főleg, hogy hazai pályán játszottunk. Nem vagyok még tökéletes állapotban, de a lényeg, hogy győztünk, nagyon-nagyot küzdött a csapat. Nem tartottunk a mérkőzéstől, nagyon sokat készültünk rá. Nagyon koncentráltam a hétmétereseknél, váratlan dolgokat akartam mutatni, ezek szerencsére bejöttek. Az első félidő utolsó három percére kicsit elfáradtam, ekkor cserét kértem, de egyébként jól bírtam a mérkőzést. Kiemelném a védekezésünket és a kapusteljesítményt. A második félidő közepén volt egy kis megtorpanásunk, nagyon kapkodtunk, de szerencsére ekkor az oroszoknak sem ment jól. Az volt a fordulópont, hogy ezután mi tudtunk előbb gólt lőni."

Konkoly Csaba, a Győri Audi ETO vezetőedzője csak a támadójátékkal nem volt maximálisan elégedett: "Bár voltak hibáink, de lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést. Ezen a mérkőzésen a világ élvonalát láthatták a nézők, szerencsére ezt mi is megközelítettük, és ehhez kell a továbbiakban is tartani magunkat. A hatalmas tempó miatt többet hibáztunk a szokásosnál. A győzelem azonban elsősorban remek védekezésünknek köszönhető, ha hátul ezt a formát tudjuk tartani, a jövőben is lehet keresnivalónk. A támadójátékunkon azonban még javítanunk kell, ha ezt sikerül megoldanunk, nyugodtan nézhetünk a Valcea elleni mérkőzés elé."

A csoport másik mérkőzésén:
Oltchim Valcea (román) - Itxako (spanyol) 27-26 (15-14)

Az állás:
1. Oltchim Valcea 8 pont
2. Győri Audi ETO KC 6
3. Zvezda Zvenyigorod 5
4. Itxako 1

Az utolsó fordulóban:
január 16., szombat:
Itxako - Zveniygorod 19 ó

január 17., vasárnap:
Győr - Valcea 17.15