Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a Krim Ljubljana 19 éves, válogatott jobbátlövőjével, Ana Grossal, így a következő idénytől balkezes lövővel is rendelkezik majd a magyar bajnok.

Ahogy az [origo] korábban már megírta, a Krim Ljubljanából erősített a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata. A magyar bajnok szerződtette a szlovének 19 éves válogatott jobbátlövőjét, Ana Grost.

A 186 centiméter magas Gros tavaly nyáron szerződött a klubhoz, előtte az RK Olimpija csapatát erősítette. A Bajnokok Ligájában 11 mérkőzésen 36 gólt szerzett, a Győrnek összesen kilencet dobott. A játékos a tavalyi, magyarországi junior Európa-bajnokság góllövőlistáján a 61 gólos osztrák Beate Scheffknecht mögött 51 találattal a második helyen zárt. A játékos igazi kézilabdacsaládban nőtt fel, mostohaapja, Franjo Bobinac a szlovén szövetség elnöke.

"Azért jövök ide, mert fejlődni szeretnék, elsősorban védekezésben. A Győr a világ egyik legjobb csapata, edzője az egyik legfelkészültebb. Nagyon motivált vagyok, remélem, sok gólt tudok lőni. Tudom, hogy egy nagymúltú egyesületbe érkezem, ahol fantasztikus a közönség, ezért ez mindenképp megtiszteltetés" - nyilatkozta a klub honlapján.

Forrás: --

"Sok kiszemeltünk volt erre a posztra, világklasszisoktól is. Ana egy nagyon tehetséges, fiatal játékos. Azért esett rá a választásunk, mert látjuk annak lehetőségét, hogy pár éven belül a legjobb lehessen. Egyelőre két évre szerződtünk, és remélem, zöld-fehérben is annyi gólt fog tudni lőni, mint előző csapataiban" - mondta Vanyus Attila klubelnök.