Vágólapra másolva!
Egy hete cáfolta az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata azt a hírt, hogy a szerb átlövő, Zarko Sesum a német Rhein-Neckar Löwennél folytatja a pályafutását. Kedden a német klub hivatalosan is bejelentette Sesum jövő évi szerződtetését, a magyar bajnok ismét közleményben jelezte, vele nem történtek egyeztetések.

Az egy héttel korábbi fals információ után ismét Zarko Sesum átigazolásának ügye kavart vihart Veszprémben. Május 25-én a klub nem hivatalos weboldala azt közölte, a szerb válogatott átlövő a német Rhein-Neckar Löwennél folytatja a pályafutását.

A klub azonnal közleményt adott ki, amelyben azt közölte, senki sem kereste meg az MKB Veszprémet, Sesumnak pedig 2011. június 30-ig szóló szerződése van.

Június 1-jén, kedden a Rhein-Neckar Löwen hivatalos honlapja ugyanezt a hírt közölte, annyi pontosítással, hogy a játékos 2011 nyarán, ingyen, három évre érkezik a német együtteshez.

"Zarko Sesum egy fiatal, sikeréhes játékos, hatalmas potenciállal, hiszen 23 évesen is a Bajnokok Ligája egyik legveszélyesebb átlövője volt" - nyilatkozta Thorsten Storm, a Löwen menedzsere.

A szerb átlövő - aki már új klubjának mezét viselte a fotózáskor -, a hivatalos honlapnak nyilatkozva elmondta, a világ legjobb bajnokságának egyik topklubjához szerződik, ahol nagyon szeretné bizonyítani tehetségét.

"Egyszerű okok miatt döntöttem a Löwen mellett: ismerem a klubot, hiszen a KEK-döntőben, majd a Bajnokok Ligája-csoportkörben is játszhattam ellene a Veszprém játékosaként. Nagyon várom már a munkát, nagy álom valósul meg azzal, ha a világ egyik legszebb csarnokában, a mannheimi arénában játszhatok."

A Veszprém nem zárkózna el az ügylettől, de mindenképpen pénzt szeretne kapni játékosáért, aki jövőre, szerződése lejártával ingyen távozhatna. A klub közleményében így reagált a hírre: "Zarko Sesum a szerződésének megfelelően 2011-ig az MKB Veszprém KC játékosa. Távozási szándékát ismertük, úgy állapodtunk meg vele, ha erre sor kerül, azt a következő idény kezdetétől (2010. július) teszi meg. A mostani fejlemények ennek tükrében meglepőek számunkra, azokról az MKB Veszprémmel nem történtek egyeztetések."