Vágólapra másolva!
Zácsik Szandra, a szlovén Krim Ljubljana átlövője nem lehet ott a magyar nőikézilabda-válogatottban a december 7. és 19. között Norvégiában és Dániában sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Az orvosi szakvélemények nyomán biztossá vált, hogy Tóth Tímea mellett egy másik klasszis balátlövőt is kénytelen nélkülözni a magyar női válogatott az Európa-bajnokságon.

"Zácsik Szandra nélkül kezdi meg kedden Tatán a közvetlen Eb-felkészülést a magyar női válogatott" - tájékoztatta a Kézi.hu-t Szikra-Mezey Csaba, a női nemzeti együttes fizioterapeutája. "Mind dr. Erdélyi Gábor, mind Szandra ljubljanai orvosa hasonló szakvéleményt adott, amelyben az áll, hogy a játékos válla a műtét után teljesen rendbe jött, ám mivel március óta nem lépett pályára, ezért komoly meccshiánya és kondicionális lemaradása van. Ráadásul még félti magát, és mivel fiatal játékosról van szó, a legfontosabb, hogy tökéletesen fölépüljön és fokozatosan térjen vissza, erre pedig az Európa-bajnokság sorozatterhelése nem alkalmas. Így az a döntés született, hogy Zácsik ezúttal nem tart a csapattal, helyette a tartalék Szekeres Klára kezdi meg a felkészülést."

A magyar női válogatott a hétvégi Telenor-kupán Tunézia, majd Ukrajna ellen lép pályára, december 7-én pedig Szlovénia ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot.

A válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Vác), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC-KORVEX)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank)
Jobbátlövők: Sopronyi Anett (DVSC-KORVEX)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank), Temes Bernadett (SYMA-Vác)
Beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank)
Balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank), Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba), Bulath Anita (DVSC-KORVEX)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)
Tartalék: Juhász Gabriella (DVSC-KORVEX)

A Telenor-kupa programja:
november 27., szombat, Miskolc:
12.55: Magyarország - Tunézia

november 28., vasárnap, Tiszaújváros:
12.55: Magyarország - Ukrajna

november 29., hétfő, Tiszaújváros:
17.00: Tunézia - Ukrajna