Vágólapra másolva!
Huszonegy gólos vereséget szenvedett a magyar nőikézilabda-válogatott a házigazda Norvégiától péntek este. Mátéfi Eszter szerint öngyilkos taktikát folytatott csapata, amely két pontot visz magával a középdöntőbe.

A nőikézi-Eb menetrendje

Nőikézi-Eb, D csoport, 3. forduló:
Norvégia - Magyarország 34-13 (19-7)
gól:
Löke 7, Mörk 6/2, Alstad 4/1, Riegelhuth 4/1, Frafjord 4, Herrem 3, Nöstvold 2/1, Hammerseng 2, Larsen 2, illetve Szucsánszki 6/2, Bulath 2, Bódi 2, Vincze 1, Szabó 1, Sopronyi 1

Már biztos középdöntősként várta Norvégiát Mátéfi Eszter válogatottja a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az első két fordulóban a szlovéneket és a franciákat is legyőző magyar csapat egy bravúrral négy pontot is magával vihetett volna a középdöntőbe, de péntek este Lillehammerben elmaradt a bravúr. A magyar csapat csak az első négy percben, 2-2-ig tudta magát tartani, onnantól kezdve viszont a rendkívül gyors hazaiak valósággal átgázoltak Pálingeréken.

Mátéfi Eszter csapatában talán csak Szucsánszki Zita nyújtott jó teljesítményt, a Ferencváros irányítója végül hat gólt szerzett, és még a második félidőben, jelentős hátrányban is motiváltan játszott. Az ellenpólust Lunde Haraldsen képviselte, aki egészen kiváló napot és rengeteg lövést fogott ki a hazaiak kapujában. A magyar válogatottnak mindkét félidőben volt egy komoly mélypontja: az elsőben tizenegy, a másodikban kilenc percig nem talált be, mégsem ezen múlt a meccs, Thorir Hergeirsson alakulata ezen az estén más osztályt képviselt.

A magyar válogatott eddigi legnagyobb vereségét ugyancsak Norvégiától szenvedte el: a tavalyi Világkupán 33-13 lett a végeredmény. Azon a meccsen sem játszott Görbicz Anita, a magyar csapat legjobbja pedig szintén Szucsánszki volt.

Mátéfi Eszter szerint öngyilkos taktikát folytatott a csapata: "Gratulálok a norvégoknak, ezen a napon nem volt azonos szinten a két csapat. Öngyilkos taktikát folytattunk, egy-két passz után ellövöldöztük a labdát, a norvégok ezekből indultak és könnyű gólokat szereztek. Figyelnem kellett arra is, hogy néhány kulcsjátékost pihentessek a középdöntőre, mert ott is fontos mérkőzések várnak ránk."

Pálingerék meccse előtt eldőlt, hogy a D csoport harmadik továbbjutója Franciaország lesz, míg a magyarokkal azonos középdöntős csoportba kerülő svédek négy pontot visznek magukkal a folytatásra a C csoportból. A nagy meglepetés a Vértenék meccsével párhuzamosan zajló német-ukránon történt, ahol a fölényesen nyerő kelet-európaiak kiharcolták a középdöntős szereplést.

Középdöntő, II. csoport:
Norvégia 4 pont
Svédország 4
Magyarország 2
Hollandia 2
Franciaország 0
Ukrajna 0

A D csoport másik mérkőzésén:
Franciaország - Szlovénia 29-19

A csoport állása:
1. Norvégia 4 pont (65-38)
2. Magyarország 4 (49-37)
3. Franciaország 2
4. Szlovénia 0

C csoport, 3. forduló:
Svédország - Hollandia 25-18
Németország - Ukrajna 23-33

A csoport állása:
1. Svédország 6 pont
2. Hollandia 2 (70-68)
3. Ukrajna 2
4. Németország 2

A középdöntő I. és II. csoportjába a csoportkör A és B, illetve C és D csoportjának első háromja jut be.

Online közvetítés