Vágólapra másolva!
Négy nappal kinevezése és egy nappal az első Bajnokok Ligája-mérkőzés megnyerése után Anja Andersen, a román Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatának új vezetőedzője úgy nyilatkozott, csapat nyeri az idei BL-sorozatot. Az előző edző, Kovács Péter közben megállapodott a közös megegyezéssel történő szerződésbontásról.

Egygólos győzelmet aratott vasárnap az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata a montenegrói Buducnost ellen a Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában. A 21-20-as sikert követően a románok újonnan kinevezett edzője, Anja Andersen úgy nyilatkozott, innentől kezdve már csak a Bajnokok Ligája-elsőség lehet a végső cél.

"Az tisztán látszik, hogy a játékosok némelyike fizikálisan nem tart ott, ahol a szezon ezen részében kellene" - kritizálta név nélkül elődje, Kovács Péter munkáját. "Ha egy játékos nem érzik késznek magát, jobb, ha pihenőt kap, s úgy indul ismét csatába. A csapat számos nemzetközi klasszissal rendelkezik, úgy vélem, az egyéni pihenések nem hatnak ki a csapat teljesítményére."

A Gazeta Sporturilor megszólaltatta Gheorghe Tadicit, egykori román szövetségi kapitányt és a Valcea korábbi edzőjét, aki szerint Andersen új taktikai lehetőségeket és edzésmódszereket valósíthat meg Romániában, így érkezése biztosan pezsdítően hat majd.

"Sokat beszéltek a rivalizálásunkról, a média 2005-ben az is megírta, hogy Anja lehülyézett, amiért játékosát, Carmen Amarieit nem vittem ki a szentpétervári világbajnokságra. Később találkoztunk az Eb-selejtezők során, s ő elmondta, ebből egy szó sem volt igaz" - mondta Tadici.

Kovács Péter hétfőn sikeresen megállapodott a Valcea vezetőivel, így a szerződésbontásra végül közös megegyezéssel került sor. Szörnyi Attila menedzser az [origo]-nak elmondta, a magyar trénernek most kis pihenésre van szüksége, de közben folyamatosan figyelik a sportág történéseit, hogy mihamarabb megfelelő munkát kapjon az egykori világválogatott átlövő.