Vágólapra másolva!
Nem sok lehetőséget kapott az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatának élén Anja Andersen, aki a román klub a kritizált Kovács Péter helyére szerződtetett egy hónapja. A dán csillag nem váltotta meg a világot, a vasárnapi BL-zakó után menesztette is a klubvezetés.

Hiába örültek a román Oltchim Valcea játékosai, hogy hosszú évek után nem erőskezű, diktatórikus edző irányítja munkájukat, Anja Andersennel sem sikerült csodát tenni.

A dán szakember február 4-én érkezett a nőikézilabda-csapathoz, miután a vezetőség menesztette elődjét, Kovács Pétert, ám irányításával a Valcea olyan gyengén szerepelt a Bajnokok Ligájában, hogy veszélybe került az elődöntőbe jutás is.

A dán Ekstrabladet információja szerint a klub menesztette is Andersent, a román Gazeta Sporturilor szerint a valceai vezetők már megkeresték a román válogatott szövetségi kapitányát, Radu Voinát, aki nem vállalta a feladatot.

A Valcea a hétvégén hazai pályán kapott ki 25-22-ről a spanyol Itxakótól, az elődöntőbe jutást így idegenben - Podgoricán és Ljubljanában - kell kiharcolnia az utolsó két fordulóban.