Vágólapra másolva!
Fantasztikus hangulat és legalább ötszáz FTC-szurkoló fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren a Ferencváros nőikézilabda-csapatát, amely vasárnap története során másodszor elhódította a KEK-et.

A 22 órakor landolt repülőgép utasait már a leszállópályán különleges elismerésben részesítették, ugyanis a repülőt mindkét oldalról vízfüggönnyel köszöntötte két tűzoltóautó.

De az igazi ünneplés csak akkor kezdődött, amikor a játékosok csomagjaikkal együtt megérkeztek a szurkolók közé. A lányok több pezsgősüveg kibontásával és szétlocsolásával köszönték meg kilátogatók szeretetét.

Forrás: MTI/Beliczay László

A mintegy háromórás hazaút során a játékosok teletöltötték pezsgővel a serleget, amely kézről kézre járva az aranygép összes utasához eljutott, valamint egy aranyérem is végigjárta gépet. A mámoros hangulatba került kézilabdázók a pilóta kapitányi sapkáját is elkérték, és közösen énekeltek az út során.

Forrás: MTI/Beliczay László

A járat neve a magyar országhatártól Malév 1531-ről "Malév 1531 Kupagyőztesekre" változott a légiirányításban is. A fiesta nem ért véget a légikikötőben, ugyanis a csapatot egy különbusz saját csarnokába szállította, ahol folytatódott az ünneplés.

A Ferencváros 23-23-as döntetlent ért el a Mar Alicante vendégeként a KEK-döntő visszavágóján, ezzel 57-52-es összesítéssel bizonyult jobbnak riválisánál.