Vágólapra másolva!
Amióta Mocsai Lajos a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, nem kapott meghívást a legjobbak közé Krivokapics Milorad, ezért a Cimos Koperben hétről hétre remeklő jobbátlövő már lemondott arról, hogy ott legyen a pályán a szerbiai Európa-bajnokságon.

6,2 gólos átlag a szlovén bajnokságban, három forduló alatt tizennyolc gól a Bajnokok Ligájában, az adatok szerint remekül teljesít az idei szezonban Krivokapics Milorad. A Cimos Koper jobbátlövője a Magyar Szónak elmondta, csapata jól kezdte a bajnokságot: hét forduló után öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a bajnokság harmadik helyén állt.

A Bajnokok Ligája C csoportjában eddig két győzelem és egy vereség a mérleg, a macedón Metalurg otthonában ugyan kikapott az együttes 28-23-ra, de aztán legyőzte otthon a lengyel Wisla Plockot (27-24), végül diadalmaskodott a román Constanta vendégeként is (27-25).

"Ezzel az idegenbeli győzelemmel közelebb kerültünk a negyedik, továbbjutást érő hely megszerzéséhez, de ha saját közönségünk előtt, leszámítva a Hamburg elleni találkozót, nyerünk, akkor reális esély mutatkozik a legjobb 16 közé jutásra" - mondta.

Krivokapics figyelemmel kíséri korábbi klubja, a Pick Szeged szereplését is, szerinte időre lesz szükség, hogy a BL-ben három mérkőzés után pont nélkül álló együttes ismét jó legyen.

"A bírálóknak meg kell érteniük, hogy időt kell adni az edzőnek és a játékosoknak, hogy jó csapattá kovácsolódjon az együttes. Évről évre jobb lesz az együttes, s majd visszakerül az őket megillető helyre" - vélte a jobbátlövő.

Krivokapic a tavaly januári Európa-bajnokságon még tagja volt a magyar válogatott keretének, azonban úgy érzi, a jövő januári, szerbiai Eb-n csak néző lesz.

"Amióta Mocsai Lajos a szövetségi kapitány, egyetlen megkeresés, kapcsolatfelvétel nem történt, ami azt jelenti, hogy nem reális az Eb-n való részvételem. Természetesen bízom abban, még ha a lelátón is, de a helyszínen figyelemmel kísérem majd a mérkőzéseket."