Vágólapra másolva!
A lengyel Kielce 24-21-re legyőzte az MKB Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában, pedig a hazaiak a második félidő közepén hárommal vezettek és kettős emberelőnyben voltak. Mocsai Lajos együttesének változatlanul küzdenie kell, hogy bejusson a nyolcaddöntőbe. A Veszprém csütörtökön a továbbjutás szempontjából ugyancsak roppant fontos mérkőzést vív Csehovban.

BL, B csoport, 8. forduló:
MKB Veszprém - Kielce (lengyel) 21-24 (13-12)
gól:
Gulyás 5, Császár 5, Vujin 5, Perez 3, Korazija 1, Vilovski 1, Iváncsik G. 1, illetve Jurecki 9, Zeljko 4, Jachlewski 3, Olafsson 2, Jurasik 2, Stojkovic 2, Buntic 2

A két csapat első, októberi találkozóján a Veszprém 29-25-re győzött idegenben. Ennek ellenére nagyon bátran kezdett a Kielce, és agresszív védekezése révén csak a hatodik percben kapta az első gólt. Rövid időre egyenlő lett, ám feltűnő volt, hogy a hazaiak - akik közül ebben a szakaszban csak Gulyás volt kiemelhető - roppant nehezen tudnak megfelelő lövőhelyzetet kialakítani. Igaz, Cleverly kapus is remekül védett, a túloldalon pedig Alilovicot Fazekas váltotta. Nem volt meglepő az sem, hogy a negyvenéves Perezt viszonylag hamar pályára küldte Mocsai. A 18. percben, 9-5-ös lengyel vezetésnél a vezetőedző időt kért.

Ettől felpörögött a támadójáték, és a 21. percben, 8-10-nél már a rivális tréner, Bogdan Wenta kért időt, ám Stojkovic kiállítása alatt megint egyenlített az MKB (24. perc: 11-11). A Kielce gólfelelősét, Jureckit is kiküldték, de ennek nem volt haszna, mert Laluska követte őt.

Az egyre inkább magára találó Császár találatával a 27. percben először vezetett a Veszprém, a szurkolók ekkor már teljes extázisban voltak, és végül sikerült az első félidőt előnnyel zárni.

Ahogy a folytatásra kijött az öltözőből, úgy ült ki ismét a Laluska, majd Perez, ám a Kielce nem tudott mit kezdeni a két emberelőnnyel. A Veszprém védekezése összeállt, ám a bosszantó hibák (belemenés, lépéshiba) miatt nem sikerült elhúznia. A 15-13-as állás befagyott, jórészt a két kapus parádéja miatt.

Császár egy hatperces gólcsendet tört meg, és az utolsó negyedóra 17-14-ről és veszprémi emberelőnnyel indult. A Kielce hátrányban kétszer is betalált, jelezve, hogy nem adta fel a csatát. A remekül célzó Jurecki előbb egyenlített, majd fordított, és 52. percben 20-18 volt a vendégeknek.

Aztán a fanatikusok által hajtott kedvencek az 55. percben egyenlítettek. A hajrában azonban Jachlewski egymaga eldöntötte a két pont sorsát.

A Veszprém - amely története során először kapott ki lengyel együttestől - legközelebb csütörtökön lép pályára az orosz Csehov otthonában a továbbjutási pozíció miatt roppant fontos összecsapáson.

A vereségével komoly bajba kerülhet a Veszprém, hiszen ha kikapna Csehovban, akkor már csak a csoportot vezető Atlético Madrid elleni hazai találkozó javíthat. Az orosz együttest 24-22-re győzte le a Mocsai csapat, amely viszont a spanyol fővárosban 37-28-as vereséget szenvedett a párharcok első felvonásán.

"Fontos mérkőzést játszottunk, de nem éltünk a lehetőséggel. A Kielce jól védekezett, a játékunkat a védők beszorították egy sávba, és onnan nem tudtuk kiszabadulni. Ezen túl emberelőnyben sem sikerült a remélt módon helyzetekbe kerülni. És a végjátékban is több labdát eladtunk" - értékelt Mocsai Lajos.

Az állás:
1. Atlético Madrid (spanyol) 12 pont/7 mérkőzés
2. Veszprém 10/8
3. Kielce 8/8
4. Csehovszki Medvegyi (orosz) 7/7 (207-193)
5. Füchse Berlin (német) 7/7 (210-205)
6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 0/7

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.