Vágólapra másolva!
Háromgólos vereséggel tér haza a nyolcaddöntő első felvonása után az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Mocsai Lajos együttese sokáig uralta a mérkőzést a Leon otthonában, a győzelemre is volt esélye, ám a hajrára elfáradt, és nem tudott mit kezdeni az ellenfél nyitott védekezésével.

Élő közvetítés

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Ademar Leon (spanyol) - MKB Veszprém 31-28 (19-19)
Leon, 4000 néző
v: Nikolov, Nachevski (macedónok)
gól: M. Stranovsky 9/5, Krivocslikov 5, Robledo 5, Ruesga 4, Ferrer 3, Borges 2, Andreu 2, Cutura 1, illetve Császár 10, Vujin 5, Iváncsik G. 4, Perez 3, Sulic 2, Terzic 2, Ilyés 1, Vilovski 1
kiállítások: 4, ill. 16 perc
hétméteresek: 5/5, ill. 0/0

Gyors góllal indítottak a hazaiak, ám a Veszprém is felvette a tempót, és tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor a Leonnak sikerült három góllal elhúznia, de nem tudta növelni előnyét a rengeteg gólt hozó rohanásban.

A szünethez közeledve a két edző közül Mocsai Lajos elégelte meg hamarabb a gyenge védekezést, és időkérése azonnal eredményt hozott. A magyar csapat emberhátrányban a remeklő Császár hatodik góljával utolérte ellenfelét az első félidő végére.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Forrás: MTI/Kovács Anikó

Császár Gábor tíz gólja rengeteget jelentett a nyolcaddöntő első meccsén

Fordulás után is lendületben maradtak a veszprémiek, akiket az ex-leoni Alilovic helyére csereként beállt Fazekas védései is segítettek. Császár tovább szórta a góljait, és Iváncsik emberhátrányból szerzett góljával már négygólos volt a vendégek előnye (21-25).

A spanyolok nyitott védekezése a folytatásban megzavarta a fáradni látszó Mocsai-csapatot, és hosszú időn keresztül mindössze egyetlen magyar gól született, így az utolsó öt percnek 28-26-tal indultak a csapatok.

A hajrában Ilyés, majd Sulic is piros lapot kapott, Terzic két gólja azonban nem hagyta tetemesre nőni a folyamatosan emberelőnyben játszó hazaiak előnyét, így a Veszprém végül háromgólos vereséggel zárta a párharc első találkozóját.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Veszprémben.

"Olyan eredmény született, amely után mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra" - nyilatkozta a lefújás után Mocsai Lajos. "Taktikus, jó játékkal sikerült négy góllal ellépnünk, ám utána sok hibára kényszerített minket az ellenfél. A támadójátékunk jónak mondható, hiszen 28 gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörű csarnokban. Ugyanakkor védekezésünkön kell javítani még akkor is, ha a León 127 kilós beállósát, Buenát sikerült gól nélkül tartanunk."