Vágólapra másolva!
Ugyan még az idei bajnoki és kupaszezonnak sincs vége, már a jövő évi keret megerősítésén fáradozik a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata. Információnk szerint több magyar játékos is érkezik a címvédőhöz, míg a szlovén Ana Gros távozik.

A szokásoknak megfelelően várhatóan a szezon végén sajtótájékoztatón jelenti be a Győr nőikézilabda-csapata a játékoskeret változásait a 2012-13-as évadra, de az [origo] úgy tudja, egyelőre csak magyar játékossal állapodott meg a bajnoki címvédő.

Pálinger Katalin a nyáron befejezi az aktív játékot, így Katrine Lunde Haraldsen mellé új kapus kell. A francia válogatott vb-ezüstérmese, Amandine Leynaud elárulta, őt hívta az ETO, de nem akart norvég vetélytársat, így inkább a Valcea ajánlatát fogadta el.

A klub felvette a kapcsolatot a lipcsei Katja Schülkével és a ljubljanai Jelena Grubisicsel is, de sokkal valószínűbb, hogy vagy egyik kölcsönadott kapusát - például az Érden védő Oguntoye Viktóriát - rendeli vissza, és lehet arról is hallani, hogy esetleg ismét szerződteti Herr Orsolyát (Siófok).

A klub már megállapodott három mezőnyjátékossal: a balszélső Szepesi Ivett Siófokról, az irányító-átlövő Hornyák Dóra Veszprémből, míg a válogatott balkezes jobbátlövő, Rédei-Soós Viktória az osztrák Hypótól érkezik.

Információnk szerint Katrine Lunde Haraldsen ikertestvére, Kristine Lunde Borgersen jönne, a lehetőség már tavaly is felmerült, de akkor nem jött létre az üzlet a Vaag Vipers játékosával.

Pálinger mellett Ana Gros biztosan távozik, a fiatal jobbátlövő több ajánlattal is bír, a Siol.net úgy tudja, bejelentkezett érte a német Bundesliga második helyén álló és BL-szereplésre készülő Thüringer együttese.

Az új edző Ambros Martin, a nyáron szétszéledő spanyol Itxako jelenlegi szakvezetője lesz.