Vágólapra másolva!
Az MTVA szerint a DigiSport irreálisan magas árat kért a Győri Audi ETO-Buducsnoszt Bajnokok Ligája-döntőért és az FTC-Viborg KEK-döntőért, így egyik mérkőzést sem közvetíti állami csatorna.

"Az MTVA a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogának megvásárlására. Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni" - írta közleményben az MTVA.

Az MTVA sajnálatát fejezte ki, mivel kiemelt célkitűzése olyan sportesemények közvetítésére, melyeken magyar sportolók és csapatok is részt vesznek.

A sportági szövetség és a Bajnokok Ligája-résztvevő magyar klubok korábban levelet írtak az európai szövetségnek, hogy tegyen érdemi lépéseket a mérkőzések országos csatornán való közvetítéséért. Ezek után az EHF marketingvállalata és a DigiSport egyeztetett, majd a jogokkal rendelkező csatorna ajánlatot kért az országos lefedettségű televízióktól, ám nem tudtak megegyezni.

Bajnokok Ligája-döntő:
Győri Audi ETO - Buducnost Podgorica (montenegrói)
első mérkőzés: szombat, 17.15
visszavágó: május 13., vasárnap, 19.00

KEK-döntő:
FTC-Rail Cargo Hungária - Viborg (dán)
első mérkőzés: vasárnap, 18.30
visszavágó: május 13., vasárnap, 16.40