Vágólapra másolva!
Kitűnően halad Nagy László veszprémi átigazolása Antonio Carlos Ortega szerint, aki azt sugallta egy interjúban, hogy Nagy már a barcelonai szerződésének lejárta előtt, még nyáron megérkezhet a magyar bajnokhoz.

"Számomra ez egy kihívás, egy bonyolult feladat, de azt gondolom, meg fogom tudni oldani" - nyilatkozta az AS-nek magyarországi szerepvállalásáról az MKB Veszprém új spanyol edzője, Antonio Carlos Ortega. Az interjúban az AS többször is felveti Ortegának, hogy kevés tapasztalata van, veszprémi kinevezését pedig váratlannak nevezte (a 41 éves edző korábban öt évig vezette a rendre a spanyol bajnokság középmezőnyében végző Antequerát).

Arra a kérdésre, hogy hogyan halad Nagy László átigazolása, Ortega kissé talányosan azt válaszolta: "Ebben radikálisan megváltoztam, már semmi miatt nem kell aggódnom. A klub igazolja a játékosokat, én meg edzem őket. Szóval kitűnően halad Nagy átigazolása". A Barcelona korábban bejelentette, hogy Nagy a Veszprémhez igazol, de mivel egy év még hátravan a szerződéséből, még egyik fél sem közölte, hogy még idén (ezért a szerződése szerint hárommillió eurót kellene fizetnie a Veszprémnek) vagy csak 2013-ban érkezik Veszprémbe.

Ortega azt mondta, nem tudja, hogy a Veszprém fizet-e a Barcelonának Nagyért, de szerinte a katalán csapatnál már több példa volt arra, hogy olyan játékos távozott, akiket szerződés kötött a klubhoz, példaként Kasper Hvidtet és Dejan Pericet említette.

A Barcelona chilei beállósa, Marco Oneto hétfőn jelentette be, hogy a Veszprémben folytatja pályafutását, és Ortega azt is megerősítette, hogy a katalán klub másik játékosával, Cristian Ugaldéval is tárgyalnak. Nagy László szövevényes átigazolásáról itt olvashat bővebben.