Vágólapra másolva!
Mégsem Hollandia rendezi a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságot, miután a helyi szövetség hétfőn jelezte az EHF-nek, visszalép.

Az eseménynek - amelyre a magyar válogatott is kvalifikálta magát - december 4-16-ig adott volna otthont Hollandia.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) keresi a megoldást, melyik ország vállalná magára a szervezést, így viszont a szerdára tervezett rotterdami sorolás is elmarad.

A hollandok korábban a 2003-as világbajnokság rendezési jogáról is lemondtak, akkor Horvátország lett a beugró. Azon a tornán a magyarok a döntőben egy emlékezetes mérkőzésen kaptak ki a franciáktól.

A magyar válogatott a múlt szerdán harcolta ki az Európa-bajnoki részvétel jogát: Karl-Erik Böhn együttese a fehéroroszokat és az azerieket megelőzve, a németek mögött végzett selejtezőcsoportjában a második helyen.

A Magyar Kézilabda Szövetség értesült Hollandia visszalépéséről. "Ami az előttünk álló feladatokat illeti, Magyarország pályázik a 2013-as férfi ifjúsági világbajnokság rendezési jogára, valamint megkezdtük a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű felnőtt női Európa-bajnokság szervezési előkészületeit. Jelenleg ezekre a versenyekre koncentrálunk" - mondta Vetési Iván, az MKSZ elnöke.