Vágólapra másolva!
Játékostársai szerint Nagy Lászlónak bizonyítania kell, és az egyéni teljesítménye helyett a kéziválogatott szereplése alapján lehet majd megítélni a visszatérését. Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, az átlövőnek integrálódnia kell a norvégok elleni vb-selejtezőkre készülő csapatba. A Nagy visszatérésére rendezett ünnepség ideje alatt a szakembernek feltörték az autóját, és elloptak tőle két számítógépet, melyekkel többéves munkája veszett el.

Az együttes edzőtáborában, a Veszprém Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón Mocsai a vb-selejtezőn ellenfélként kapott norvég válogatottat elemezte. Kiemelte, a rivális fegyelmezett csapatjátékra képes, és azért is veszélyes, mert lemaradt a londoni olimpiáról, így ez a párharc az egyetlen lehetősége, hogy belátható időn belül világversenyre jusson. A június 16-i visszavágó köré ráadásul fesztivált szerveznek, mert idén 80 éves a norvég szövetség.

A kapitány kiemelte: Nagy László visszatérésével erősödik csapata, s a magyar kézilabdázásnak érdeke, hogy egy ilyen tudású játékos vállalja a szereplést a válogatottban. "Nagy Lászlónak integrálódnia kell a csapatba, és a társak ebben segítségére lesznek" - tette hozzá.

A játékosok közül Putics Barna úgy fogalmazott: nagy csatára számít, de a magyarokat jobbnak tartja a norvégoknál. Mocsai Tamás örült annak, hogy végre teljes kerettel lehet készülni a vb-selejtezőre, míg Harsányi Gergely azt emelte ki, hogy a magyar válogatott sokra hivatott, és hazai pályán muszáj előnyt szerezni.

Mindhárman megszólaltak Nagy László érkezésével kapcsolatban is. Putics azt mondta: örülnek a játékostárs visszatérésének, de neki is bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban. Ha ez megtörténik, akkor komoly erősítést jelent majd. Harsányi jelezte: Nagy a világ egyik legjobb balkezes átlövője, nyert vele a válogatott. Mocsai Tamás szerint nem az egyéni, hanem a csapatteljesítményt kell nézni, és ez alapján lehet megítélni Nagyot.

Mocsai a vb-selejtező utáni időszakról is szólt. A norvégok elleni párharc után folytatódik az olimpiai felkészülés az egyéni, tíznapos, súlyzós edzésekkel, majd azt követően négyhetes edzőtábor vár a kerettagokra.

A sajtótájékoztató végén a kapitány elmondta: hétfőn, a Nagy László visszatérésére rendezett esemény alatt az Andrássy úton feltörték az autóját, és két olyan számítógépet loptak el belőle, amelyen többéves munkájához kapcsolódó szakanyagok, statisztikák, tanulmányok voltak.