Vágólapra másolva!
Vereséggel kezdett a Bajnokok Ligájában a Szeged férfikézilabda-csapata, amely három góllal maradt alul a horvát Croatia Zagreb vendégeként.

Kézi-BL: tíz perc alatt gázolt a Veszprém

Eredmény, férfi BL, 1. forduló, D csoport:
Croatia Zagreb (horvát) - Pick Szeged 30-27 (15-8)
a magyar csapat góldobói:
Prodanovic 6, Larholm, Sulc, Pribanic 4-4, Blazevic, Buday 2-2, Balogh Zs., Ancsin, Zubai, Nagy N., Kekezovic 1-1

A Tisza-partiak ezt megelőzően hatszor találkoztak a zágrábiakkal, s csak egyszer nyertek, kétszer döntetlent értek el, háromszor pedig kikaptak, a mostani előjelek azonban a vendégek mellett szóltak.

A nyáron megerősödött Szeged és az ugyanakkor meggyengült Zágráb csatája mégsem a magyar remények szerint alakult: a hazaiak kétezer szurkolójuk előtt öt perc után 5-1-re, a 12.-ben pedig már 8-2-re vezettek. Skaliczki László legénysége lassan összeszedte magát, és közelebb került a horvátokhoz (8-4), de a félidő közepén ötgólos zágrábi előnyt mutatott az eredményjelző (10-5).

A különbség jó ideig maradt, majd közelebb kerülés helyett a 24. percben 13-7, a félidő végén pedig 15-8 volt oda.

A folytatás sem deríthette jobb kedvre a Szeged híveit, mivel a 33. percre 17-9-re húztak el a zágrábiak, akik a második játékrész derekán 20-13-mal tartották a számukra kedvező hadállást. A magyar együttes a hajrában javított, 22-18-ra kapaszkodott vissza, de bő tíz perccel a vége előtt megint hatgólosra nőtt a differencia (25-19).

Három perc volt hátra, amikor 29-25-re még felzárkózott a Szeged, ám beérni nem volt esélye a hazai gárdát, amely végül 30-27-re diadalmaskodott.

Csütörtökön a Barcelona a svájci Schaffhausen otthonában nyert 33-23-ra, míg a német Füchse Berlin vasárnap fogadja majd a fehérorosz Dinamo Minszk együttesét.

A Szeged a következő fordulóban, október 6-án a svájci Schaffhausent fogadja.