Vágólapra másolva!
Laluska Balázs úgy döntött, befejezi szereplését a magyar férfikézilabda-válogatottban, így a veszprémi átlövő már a januári, spanyolországi világbajnokságon sem szerepel.

A 31 éves Laluska 2000-ben debütált a magyar válogatottban, amelyben összesen 148 alkalommal lépett pályára és 205 gólt szerzett. Világversenyen első alkalommal a 2003-as portugáliai világbajnokságon lépett pályára, tagja volt a 2004-es athéni, illetve az idei, londoni olimpián egyaránt 4. helyezett válogatottnak, de öt Európa-bajnokságon is részt vett.

"Több mint egy évtizeden keresztül lehettem a magyar válogatott tagja. Hálás és büszke vagyok, hogy két olimpián képviselhettem a hazámat, most azonban elérkezett az idő, hogy a továbbiakban a klubkézilabdára koncentráljak" - mondta.

Forrás: MTI

"Szorgalmas, alázatos sportembert ismertem meg a személyében, aki mindig a csapat érdekeit tartotta szem előtt, és igyekezett tudása maximumát nyújtani az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Sok sikert kívánok neki klubjában és a magánéletben is, ugyanakkor bízom benne, hogy még nem végleges a döntése" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Sajnálom Balázs döntését, de természetesen tudomásul vettük elhatározását. A szövetség mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy méltóképpen elbúcsúztassa" - mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.