Vágólapra másolva!
Egyelőre nem kíván a magyar kézilabda-válogatottban szerepelni Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém jobbszélsője, erről a játékos pénteken tájékoztatta a szövetséget. Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem érti a dolgot, de reméli, a játékos hamarosan visszatér a nemzeti csapathoz.

Iváncsik Tamás arról tájékoztatta a Magyar Kézilabda Szövetséget, hogy a egyelőre nem kíván a válogatottban szerepelni. Az utóbbi időben kiváló teljesítményt nyújtó szélső a jövőben kizárólag a klubjára, illetve az ottani feladatokra szeretne koncentrálni. A szereplés visszamondásának fő oka, a játékos elmondása szerint az, hogy nem érzi azt a bizalmat, amit korábban.

"Fájó szívvel ugyan, de egyelőre lemondom a szereplést a nemzeti csapatban, és a klubkézilabdára koncentrálok. Megköszönve az eddigi bizalmat további sok sikert kívánok a Fiúknak, a sportvezetőknek és a szurkolóknak pedig megértését kérem" - írta.

A jobbszélső levelében közölte, hogy még nem tudta magát túltenni csalódottságán, amelyet az olimpiai keretből való kimaradása okozott. "A csalódottságom még túl élénken él bennem, és ezért jelenleg nincs meg bennem az a feltétlen bizalom, ami a jó teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen egy játékos és az edző között."

"Sajnálom Tamás döntését. Miután levelében úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem kíván a válogatottban szerepelni, ezért őszintén remélem, hogy hamarosan visszatér a csapathoz. Az MKSZ a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen, és már a januári világbajnokságon ott legyen" - mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A 109-szeres válogatott játékos 2004-ben debütált a nemzeti csapatban. Idén január 16-án a szerbiai Európa-bajnokságon súlyos sérülést szenvedett, bal térdében a teljes elülső keresztszalag elszakadt. A rehabilitációt követően július elsején csatlakozott a londoni olimpiára készülő válogatotthoz. Az előkészületi mérkőzéseken szóhoz jutott, Mocsai Lajos szövetségi kapitány azonban végül nem jelölte őt az ötkarikás csapatba.

"Az előzetes keret kihirdetése után leültem Mocsai Lajossal, hogy megbeszéljük a kialakult helyzetet. Úgy érzem, részemről ez egy őszinte beszélgetés volt, elmondtam a szövetségi kapitánynak, ha a rossz lábam nem bírná a terhelést, azt azonnal jelezném neki, mivel senki elől nem szerettem volna elvenni a helyet. Azt kaptam válaszul, hogy semmilyen hátrányban nem vagyok a sérülésem miatt, a másik két játékossal szemben, a következő három felkészülési meccsen dől el, hogy kik utaznak majd Londonba" - nyilatkozta júliusban Iváncsik Tamás, aki szerint a szövetségi kapitány nem volt egyenes vele. Mocsai végül éppen azzal indokolta a kimaradását, hogy attól tart, hogy a sorozatterhelést nem fogja bírni a lába.

"Iváncsik Tamás élvezi a bizalmamat, a véleményem nem változott meg róla, és remélem, hamarosan ismét vállalja a nemzeti csapatban való szereplést" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Pár nappal ezelőtt tett egyik nyilatkozatában még azt mondta, hogy rendelkezésre áll, megkapta a meghívót is, így nem tudom, mi történhetett az elmúlt pár napban, ami miatt erre a döntésre jutott. Januárban az Európa-bajnokság első mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett, majd mindent megtett, hogy felépüljön, szorgalmasan és sokat dolgozott a válogatott és klubja miatt is. Térde jó stabilitási fokot ért el, ám az olimpiára csupán 14 játékos nevezhető, több csapat is csupán egy játékossal ment ki Londonba szélsőposzton, nálunk szerkezetileg több védőjátékos kapott helyet az együttesben. Tamás tétmérkőzésbeli sorozatterhelésen nem esett át az olimpia előtt, ezért téthelyzetben nem volt olyan stabil a teljesítő képes tudása, hogy első számú jobbszélsőként számíthassak rá. Döntésemet akkor is a csapat érdekének megfelelően hoztam, ráadásul így Tamás időben be tudott kapcsolódni klubja felkészülésébe, és most ősszel remek sportformát ért el, aminek nagyon örülök. Az olimpia előtti döntésemnek ő nem örült, de ez természetes, hiszen remek versenyző, aki mindig győzni szeretne, csalódtam volna, ha elfogadja a döntést. Bízom benne, hogy hamarosan ismét velünk lesz a válogatottnál."
Egy hónapja az ugyancsak veszprémi Laluska Balázs mondta le a válogatottságot hasonló okra hivatkozva.