Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre kikapott a nyolc állandó játékosát nélkülöző horvát csapattól a magyar nőikézilabda-válogatott az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén. A kilencgólos Tomori Zsuzsa szerint szerdán a németeket ketté kell törni, különben kieshetünk.

Burleszkbe illő góllal kapott ki a gyatrán játszó kéziválogatott

Az élő közvetítés

A nőikézilabda-Eb menetrendje

"Nagyon görcsössé váltunk, az 5+1-es védekezés megfogott bennünket, nem tudtuk gyorsan tenni a labdát, nem tudtunk lövőhelyzetet kialakítani, és ez a küzdelem felőrölt bennünket. Az ellenfél az elején minden támadásból betalált, mi belül nagyon szétszakadtunk védekezésben, így a horvátok könnyű gólokat lőttek. Ilyen védekezéssel nem jutunk előre" - nyilatkozta az m2-nek Tomori Zsuzsa, a magyar válogatott legeredményesebb játékosa. Pedig lehetett tudni, hogy erre a védekezési formára készülnek a horvátok, hiszen Vladimir Canjuga szövetségi kapitány el is árulta ezt.

"Ötgólos hátrányról visszajöttünk ugyan, de nem tudtunk nyerni. Abban bízom, ha ilyen szoros lesz a csoport, akkor még bármi megtörténhet. De ehhez szerdán meg kell vernünk a németeket. Egyszerűen ketté kell törnünk őket, különben nem sok esélyünk lesz. Én most olyan dühös vagyok, hogy a vasajtót is átszakítom.

10.40-nél látható a győztes horvát gól


Karl Erik Böhn szövetségi kapitánya azt mondta, tudta, hogy hiányzói ellenére is erősek a horvátok, de remélte, hogy nyerhet a csapat. "A bírók gyakran engedték, hogy a horvátok a hatoson belül is védekezzenek, így nehéz nyerni. A játékvezetői felfogás része a meccsnek. Sajnos a védelmünk sem volt jó, sok elkerülhető gólt kaptunk. Keményebben, agresszívebben kellett volna lefogni az ellenfél lövőit. Ezeken túl még szerencsénk sem volt. Most gyorsan megnézzük, miket rontottunk el, és mivel tudunk nyerni a németek ellen."

Vladimir Canjuga boldogan gratulált tanítványainak. "A londoni olimpiához képest jelentősen átalakult a csapatunk, de bebizonyítottuk, hogy így is képesek vagyunk jó játékra. A védelem volt a sikerünk kulcsa."