Vágólapra másolva!
A beteg Görbicz Anita nélkül, az első félidőben megsérülő, majd a szünet után piros lapot kapó Tomori Zsuzsa hiányában 15-22-ről tudott egyenlítetni a nőikézilabda-válogatott Montenegró ellen, de végül két góllal elbukta az első Eb-középdöntő-mérkőzést. Folytatás kedden Románia ellen.

Böhn a bírókat kritizálta, Görbicz Románia ellen sem játszhat

Kézilabda-Eb, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:
Magyarország - Montenegró 26-28 (9-15)
Újvidék, Spens Arena
v.: Opava, Valek (csehek)
Magyarország: Herr O., Kiss É. (kapusok) - Bódi 3, Bulath, Klivinyi 3, Kovacsicz 1, Kovacsics, Rédei-Soós 1, Szabó 1, Szamoránsky 4, Szekeres 1, Szucsánszki 9/2, Tomori 2/1, Vérten, Vincze 1
Montenegró: Barjaktarovic, M. Vukcevic (kapusok) - A. Bulatovic 1, K. Bulatovic 8, Djokic 3, Jovanovic 1, Klikovac, Knezevic 1, Lazovic, Mehmedovic 4, Miljanic, Nikcevic, Pavicevic 1, Radicevic 9/2, Toskovic, S. Vukcevic
hetesek: 4/3, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 14 perc

Az élő közvetítés

Hihetetlen mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a magyar nőikézilabda-válogatott Montenegrótól az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Már az nem tűnt jó előjelnek, hogy Görbicz Anita betegség miatt nem vállalhatta a játékot, de Herr Orsolyát is gyorsan le kellett kapni a pályáról, a győriek kapusa ugyanis nem találkozott a labdával.

Az ellenfél átrohant a magyar csapaton, amely védekezésben képtelen volt harcosan és határozottan fellépni, a két szélső, Radicevic és Mehmedovic akkor lőtt gólt, amikor akart, így 9-3-as hátránynál Karl Erik Böhn kénytelen volt időt kérni.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Tomori Zsuzsa itt még nem veszítette el a fejét

De semmi sem segített, amíg Barjaktarovic kiválóan védett, addig Kiss Éva se találkozott sokszor a labdával. Némi reményt az adhatott csupán, hogy Knezevic olyan durván csapta arcon Tomorit, hogy azonnali pirosat kapott, de sajnos a ferencvárosi átlövő már nem folytathatta a félidőt.

A hajrá ismét a montenegróiaké volt, és Radicevic hatodik góljával 15-9-es előnnyel zárták a játékrészt.

A második félidő elején újabb kulcsjátékos dőlt ki az ellenfélénél, Mehmedovicot hordágyon kellett levinni. A 40. percben aztán a visszatérő Tomori előbb reklamálásért kapott két perc, de ő nem bírt magával, beszólt a bírónak, így ismét villant a piros lap.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szucsánszki lett a mérkőzés legjobb magyar játékosa

A négyperces emberhátrányt azonban egész jól megúszta az együttes, sőt, ekkor kezdte meg felzárkózását. 15-22-ről a csereként pályára lépő Klivinyi vezérletével sikerült egy 7-0-s szériát produkálva egyenlíteni, közben a váci átlövőről még Klikovacot is a lelátóra száműzték.

A hajrában aztán az addig elég passzív Katarina Bulatovic magához ragadta a kezdeményezést, és zsinórban öt gólt vállalva hozta Montenegrónak a meccset.

A 28-26-os győzelemmel a montenegróiak továbbra is százszázalékosak, hat pontnál járnak, így szinte már az elődöntőben érezhetik magukat. A magyaroknak négy, míg keddi ellenfelüknek, a románoknak három pontjuk van, így különösen fontos lesz ez az összecsapás.

A csoport másik két mérkőzésén:
Németország - Oroszország 26-26 (16-13)
Románia - Spanyolország 31-26 (15-12)

A csoport állása:
1. Montenegró 6 pont
2. Magyarország 4
3. Románia 3
4. Spanyolország 2 (80-83)
5. Oroszország 2 (74-77)
6. Németország 1.