Vágólapra másolva!
Drámai mérkőzésen, hosszabbítás után 41-38-es győzelmet aratott a magyar nőikézilabda-válogatott a házigazda Szerbia ellen, így 2004 után ismét Európa-bajnoki bronzérmet nyert. A mérkőzés hőse a kilenc gólig jutó Eb-újonc, Rédei-Soós Viktória volt.

Eredmény, női Eb, a 3. helyért:
Magyarország - Szerbia 41-38 (36-37, 33-33, 21-19) - hosszabbítás után
Belgrád, 11 ezer néző
v.: Gusko, Repkin (fehéroroszok)
Magyarország: Herr O., Kiss É. (kapusok) - Bódi 1, Kovacsicz 3, Rédei-Soós 9, Görbicz 6/6, Kovacsics, Szucsánszki 3, Szamoránsky P. 3, Triscsuk, Bulath, Klivinyi, Szekeres 3, Tomori 8, Vérten 2, Vincze M. 3
Szerbia: Tomasevic, Risovic (kapusok) - Krpez 1, Milosevic 2, Popovic 4, Dmitrovic 3, Lekic 7/2, Liscevic, Rajovic, Pop-Lazic 1, Damnjanovic 2, Eric 3, Filipovic 7, Sztoijlkovic, Ognjenovic 7/1, Nisavic 1
hetesek: 6/6, illetve 4/3
kiállítások: 2, illetve 8 perc

A hazai pálya előnyét élvező szerbek abban bíztak, hogy a közönség nagyobb ösztönző erő lesz számukra, ám meglepetésre a Kombank Arenát nem töltötték meg a drukkerek. pedig Szerbia az első Európa-bajnoki érmét szerezhette volna, míg a magyarok 2004 után nyerhettek újra bronzot.

A mérkőzés őrült iramban kezdődött, az első félidőben negyven gól esett. A kapusok szinte semmit sem fogtak, magyar részről hiába cserélgette a kapitány Herr Orsolyát és Kiss Évát, egyikük sem tudott labdát fogni. Sőt a siófoki kapus többször potyaízű találatokat is kapott. Szerencsére a másik oldalon ugyanúgy betlizett az addig kiválóan védő Tomasevic, így nem tudott hatékony támogatást nyújtani csapatának.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Szerbia ugyan 10-7-re is vezetett már, a félidő 21-19-es magyar előnnyel zárult, és úgy tűnt fordulás után, hogy sikerül ezt az előnyt megőrizni.
Ahogy a játékosok elkészültek erejükkel, úgy lett egyre több a hiba és kevesebb a gól. 24-24-nél, majd 26-26-nál ismét iksz lett az állás, onnan ismét

Magyarország lépett meg három góllal. De hiába vezetett a 46. percben 30-27-re, sőt még az 54. percben is 32-30-ra, a hajrában Popovic, Pop-Lazic és Ognjenovic góljaival 33-33-ra módosult az eredmény.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Karl Erik Böhn ismét saját hibájába esett, a meccsen nem mert bátran cserélni, így hiába látszott, hogy Szucsánszki és Tomori már alig él a fáradtságtól, az addig egy másodpercnyit sem játszatott Kovacsics, Bulath, Klivinyi hármast nem merte pályára küldeni.

A hosszabbítás első öt perce után még 37-36-ra a szerbeknél volt az előny, ám a kilenc gólig jutó Rédei-Soós, illetve a kritikus utolsó öt percben két ziccert is védő Kiss Éva segítségével sikerült fordítani, és végül 41-38-ra diadalmaskodni.

Forrás: AFP/Javier Soriano

A magyar válogatott túlteljesítve az elvárásokat végül bronzérmet szerzett, Böhn első külföldi szakemberként dobogóra vezette az együttest, amely története során negyedszer lett dobogós: 1998-ban, 2004-ben és most a harmadik, 2000-ben pedig az első helyen végzett. Az első két alkalommal Mocsai Lajos, nyolc éve pedig Kiss Szilárd volt a kapitány.