Vágólapra másolva!
Nem szeretne a közeljövőben semmilyen pénzügyi kockázatot vállalni a THW Kiel férfikézilabda-csapata, amelynek ügyvezető igazgatója, Klaus Elwardt kijelentette, nem szükségszerű minden évben Bajnokok Ligája-címet nyerni.

A Bajnokok Ligája-címvédő Kiel férfikézilabda-csapata az idei sorozatban az MKB Veszprém mögött csoportmásodikként jutott be a BL nyolcaddöntőjébe, ahol az orosz Csehovszkije Medvegyi lesz az ellenfél.

A világsztárok egész sorát felvonultató klub a következő szezontól stratégiát vált, három meghatározó játékos, az olimpiai világ- és Európa-bajnok Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, illetve a svéd Marcus Ahlm távozik, helyükre a svéd válogatott kapus, Johan Sjöstrand, a dán Rasmus Lauge Schmidt, illetve a szupertehetségnek tartott tunéziai Wael Jallouz érkezik.

"Nem akarunk részt venni a továbbiakban a fegyverkezési versenyben, a Kielnek nem szükségszerű minden évben Bajnokok Ligáját nyernie. Szeretnénk nemzetközi szinten is versenyképes csapatot, de nem mindenáron" - jelentette ki Klaus Elwardt ügyvezető igazgató.

A Kiel 2011-ben 600 ezer eurós deficittel zárta az évet, a tavalyi triplázásakor (BL-cím, bajnoki arany, német kupagyőzelem) pedig 25 ezer eurós nyereséget könyvelhetett el.