Vágólapra másolva!
Elnézést kért a román sportnapilap, a ProSport főszerkesztője, aki szerint csak viccnek szánták azt a provokatív címlapot, amelyen román sportolók lefújják, eldobják és megtapossák a győri kézilabdázó, Görbicz Anita mezét.

"Csupán viccnek szántuk, szerettük volna feltüzelni a Valcea játékosait a fontos meccs előtt. Egészében kell nézni a címlapot, ugyanis nemcsak képek szerepeltek rajta, hanem üzenetek is, amelyeket a román szurkolók küldtek kedvenceiknek. Volt közöttük olyan is, amelyben ez állt: 'Szeretem a magyarokat, de a mi játékosainkat még jobban'. Semmiféle támadó szándékunk nem volt sem Görbicz Anita, sem a Győr, sem a magyarok ellen. Nagyon sajnáljuk, hogy rossz érzést keltettünk az emberekben, és elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk!" - nyilatkozta Lucian Lapovant, a ProSport főszerkesztője a Nemzeti Sportnak.

Az ominózus címlapon három román sportoló pózolt Görbicz Anita mezével: az olimpiai ezüstérmes futó, Ionela Tarlea egy szórófejes festéknek látszó tárgyat irányít a győri irányító mezére, az olimpiai bajnok hosszútávfutó Constantina Dita eldobja, míg a súlylökő Nicoleta Grasu megtapossa. Nem ez volt az első eset, hogy a ProSport átesik a ló túloldalára, tavaly ősszel a román-holland vb-selejtező előtt a holland kapitány, Louis van Gaal fotója alá a Van Hitler szöveg került. Ezek után nem volt meglepő, hogy az idén márciusban játszott hollandiai meccsen a ProSport újságírói nem kaptak akkreditációt.

A Nemzeti Sport az ügyben megkereste a Külügyminisztériumot, és Kaleta Gábor, a sajtófőosztály vezetője azt mondta, mivel nem államközi ügyről van szó, a minisztérium nem reagálhat a történtekre, de hangsúlyozta a fair play fontosságát.