Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen az utolsó negyedórában hatgólos előnyt elveszítve szenvedett egygólos vereséget az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata Kielben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. A címvédő nyerni akar a magyarországi visszavágón, a Veszprém azonban hisz magában és a Final Fourba-kerülésben.

Kiel-Veszprém 32-31

"Ez egy valóban nagyon kemény, férfias játék volt, tudtuk, hogy a Veszprém nem mutatott meg mindent a csoportkörben" - nyilatkozta a mérkőzés után Alfred Gislason, a Kiel edzője. "A legnagyobb problémát a góllövés jelentette, a magyarok védekezése és kaputeljesítménye kiváló volt. Éppen ezért örülök, hogy nyertünk. Európa egyik legjobb csapatának félelmetes arénájában lépünk pályára egy hét múlva, ha nem leszünk képesek egy fantasztikus teljesítményre, akkor nem leszünk ott a kölni Final Fourban. A mostani játékunkkal bebizonyítottuk, hogy mi mindig hiszünk magunkban és sohasem adjuk fel. Egy hét alatt a negyedik nehéz meccsünket vívtuk, remélem, lesz időnk regenerálódni. A csoportkörben kikaptunk Veszprémben, most javítani szeretnénk."

"Nagyon jó meccset vívtunk, sajnálom, hogy a hajrában elvesztettük hatgólos előnyünket. De büszke vagyok a csapatomra, a kezünkben a lehetőség, hogy Final Fourba jussunk. Ez a célunk, de nehéz lesz a visszavágó, ez a Kiel bárhol képes győzni" - mondta Veszprém edzője, Antonio Carlos Ortega.

A hazaiak csapatkapitánya, Marcus Ahlm hasonlóan forró mérkőzésre számított. "Várjuk a visszavágót, szeretünk ilyen légkörben kézilabdázni. De biztos vagyok benne, hogy a továbbjutás az utolsó tíz percben fog eldőlni."

"Óriási küzdelem volt, méltó a két jól felkészült együtteshez" - nyilatkozta Nagy László, a magyar csapat legjobbja. "Sajnálom, hogy a végén sok technika hibát követtünk el, mert emiatt elolvadt az előnyünk. Hiszünk magunkban, lesz egy hetünk felkészülni a visszavágóra, amelyen lesz esélyünk a négybe jutásra."