Vágólapra másolva!
Nem jutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Veszprém férfikézilabda-csapata, mert a címvédő Kiel ellen az idegenben elszenvedett egygólos vereséget követően hazai pályán is kikapott 29-28-ra.

Mindkét csapatnak a Final Fourban a helye

Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - THW Kiel (német) 28-29 (14-12) - az élő közvetítés
Veszprém Aréna, 5000 néző
v.: Olesen, Pedersen (dánok)
gól: Sulic 5, Nagy 5, Ugalde 5, Császár 4/4, Chema 4, Gulyás 3, Dzsamali 1, Iváncsik T. 1, illetve Vujin 7/1, Jicha 7, Narcisse 3, Palmarsson 3, Ahlm 3, Sigurdsson 2, Ilic 2/2, Toft Hansen 1, Ekberg 1
hetesek: 6/5, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc
továbbjutott: a Kiel, kettős győzelemmel, 61-59-es összesítéssel.

Már a kiváló BL-csoportszereplés, majd az egy héttel ezelőtt bemutatott fantasztikus kieli játék után történelmi pillanatról és óriási lehetőségről beszélt a hazai kézilabda-szerető közönség, az MKB Veszprém együttese ugyanis csodálatos szezont produkálva kézzelfogható közelségbe hozta a Final Four lehetőségét.

Forrás: Foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

A magyar bajnok a szombati összecsapásig tizenhárom kupamérkőzését vívott a szezonban, ezek közül mindössze kettőt veszített el, éppen a címvédő THW Kiel ellen, és bár a múlt vasárnapi, egygólos vereség biztatónak tűnt a visszavágó előtt, éppen Nagy László, a magyarok egyik legjobbja figyelmeztetett arra, hogy a németeket nem lehet lebecsülni egy pillanatra sem.

"Kicsit veszélyesnek érzem az egygólos hátrányunkat" - nyilatkozta a mérkőzés előtt a klub hivatalos honlapján. "A kinti 32-31 sokakban azt a helyzetet keltheti, hogy idehaza a mi kezünkben lesz a csata irányítása: az egygólos különbséget gyorsan eltűntetjük, aztán gálaelőadássá változtatjuk a hatvan percet. Ellenfelünk bárhol lép pályára - ha kihozza magából a legtöbbet -, bárkit képes két vállra fektetni."

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nagy tökéletesen látta a helyzetet, ez a meccsen sajnos bebizonyosodott. Pedig a lelátón elképesztő volt a hangulat, a hírek szerint háromszor meg tudták volna tölteni érdeklődővel a Veszprém Arénát, a kilátogató ötezer néző piros mezben feszített és óriási hangorkánnal várta a kedvenceket.

Mintha a körítés meghatotta volna a Kielt, mert nagyon visszafogottan kezdte a mérkőzést. Fazekas bravúrjai megadták a kellő alapot, hat perc után 5-1-re vezettek a hazaiak, és bár egy kis megtorpanás után 5-5 lett az eredmény, Ugalde két gyors góljával és Sulic találatával 8-5-re alakult az eredmény.

A félidőt végig a hazaiak irányították, de igazán nem tudták kihasználni a két kapus közötti különbséget. Fazekas óriási védéseket mutatott be, Omeyer viszont alig-alig találkozott a labdával, ehhez képest az első harminc perc utáni 14-12-es eredmény kevésnek tűnt.

Forrás: Foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

De amíg az előny nálunk, nem lehet baj, gondolhatták a szurkolók, és még a 44. percben is élvezettel nézték a mérkőzést, hiszen Császár büntetőjével 22-20-ra a magyar csapat vezetett.

Akkor azonban Ahlm szépített, majd a szokásos emberhátrányos figurát - a kapus helyére mezőnyjátékos érkezett - elrontotta a Veszprém, Narcisse üres kapus góllal egyenlített (22-22), és ez teljesen megváltoztatta a meccs képét.

A hazaiak mintha megrettentek volna a lehetőségtől, Vujin és Jicha a legjobbkor villant meg, és az utolsó tíz percre már kétgólos hátrányról fordult a Veszprém. Félő volt, hogy egy olyan rutinos, világklasszisokból álló csapat, mint a Kiel ezt már nem rontja el: a németek lassították is a játékot, ha kellett gólt lőttek, ha kellett sérülést imitáltak, és bár a bírók ítéleteivel folyamatosan vitáztak a veszprémiek, nem(csak) a két dán játékvezetőn múlt a továbbjutás.

Forrás: Foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

A magyar csapat egy hete hatgólos előnyt adott le a hajrában, ezúttal a már említett kapusok közötti különbséget sem tudta igazán kihasználni, így a Kiel pedig végül Veszprémben is nyert 29-28-ra, és kettős győzelemmel bejutott a június 1-2-i kölni Final Fourba.

A Veszprém eddigi legjobb eredménye a legrangosabb kupában a 2002-es döntőbe kerülés volt. Azóta kétszer sikerült eljutnia a legjobb négy közé (2003, 2006), ötször a nyolc közé (2004, 2005, 2007, 2009, 2010), az utóbbi két kiírásban a 16 közé, míg 2008-ban a 32 közé, ám ez utóbbi évben KEK-trófeával tudott vigasztalódni.

További eredmény:
Barcelona (spanyol) - Atlético Madrid (spanyol) 32-24 (15-9)
Továbbjutott:
a Barcelona, 52-49-es összesítéssel

A vasárnapi program:
Kielce (lengyel) - Metalurg Szkopje (macedón) 17.00 (az első mérkőzésen: 27-25)
Hamburg (német) - Flensburg-Handewitt (német) 18.30 (32-26)