Nagy Lászlóék átgázoltak a PSG-n

kézilabda, veszprém - PSG, nagy lászló
Laszlo Nagy of MKB Veszprem celebrates scoring during the EHF Champions League final four match MKB Veszprem vs Paris Saint-Germain in Veszprem, Hungary, on April 26, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Fennállása során először jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Veszprém, miután a negyeddöntő visszavágóján 31-26-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint. Carlos Ortega csapata kettős győzelemmel, 59-52-vel ejtette ki a világklasszisokkal teletűzdelt ellenfelét.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém - PSG Handball 31-26 (12-12)- élő közvetítés
Veszprém, Veszprém Aréna, Játékvezető:Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok) - Chema 3, Gulyás, Ilic 8 (2), Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 3 (1), Nagy L. 4, Ruesga 1, Schuch, Sulic 8, Terzic, Ugalde, Vilovszki 2
Edző: Carlos Ortega
PSG: Annonay, Sierra Mendez (kapusok) - Abalo 2, Császár, Diaw, Robledo 1, Gojun, Gunnarsson, Hallgrimsson 1, M. Hansen 10 (7), Honrubia 4, Kopljar 1, Melic, Narcisse 3, Vori 4
Edző: Philippe Gardent
Hétméteresek: 4/3, illletve 8/5
Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc
A Veszprém 59-52-es összesítéssel jutott a négy közé.

Kétgólos idegenbeli győzelem után várta a Párizst hazai pályán a Veszprém, abban a tudatban, hogy az első meccsen aratott siker nem tévesztheti meg, ahogy Nagy László fogalmazott, úgy készülnek, mintha négy góllal vesztettek volna.

Kulcskérdés volt, mennyire lesz képes összekapni a védekezését a PSG, illetve milyen napot fognak ki a világklasszisai, akik inkább egyéni képességeikkel törik fel az ellenfelek védekezését, nem a tökéletesre csiszolt összjátékkal. Telt ház, fülsüketítő zaj fogadta a csapatokat, az arénában ötezren, a csarnokon kívül pedig sok százan - a jegy nélkül maradottak, óriáskivetítő előtt - szorítottak a magyar bajnoknak.

Mikkel Hansen sokáig szinte egymaga tartotta versenyben a PSG-t Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Veszprém nagyon határozottan kezdte a meccset, elhúzott 3-0-ra, majd a hirtelen felzárkózó vendégek a BL-ben eddig mutatott legjobb védekezésükkel tartották magukat az egész első félidőben. Hibák mindkét oldalon akadtak, érezhető volt, hogy mindenkit nyomasztott a tét. A félidő végén aztán először vezettek is a franciák, sőt elmehettek volna kettővel, ám Kopljar kapufát dobott, a túloldalon Nagy László viszont gólt. Ezzel 12-12-vel zárult az első félidő.

Fordulás után a hazaiak rákapcsoltak, Sulic és Chema tarthatatlan volt, miközben a Párizs már nem tudott visszakapaszkodni, mi több, szétesett, támadásban és védekezésben is sokat hibázott. Fokozatosan nőtt a Veszprém előnye, idővel örömjátékot produkált, előfordult, hogy nyolc góllal vezetett.

Renato Sulic nagyot játszott a második félidőben, végül nyolc gólt lőtt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A közönség "Final Four, Final Four" skandálásban tört ki, Alilovic még Mikkel Hansen egyik (utolsó) hetesét is megfogta, a hazaiak magabiztosan harcolták ki a kölni négyes döntőben (május 31., június 1.) való részvételt. A legrangosabb sorozatban 2010 óta rendeznek Final Fourt, magyar csapat most először jutott be.

"Most jön a java, most kell nagyon összpontosítanunk" - nyilatkozott a Digi Sportnak a meccs után Nagy László. "Nálunk most egy baromi jó társaság jött össze, kiemelkedő csapatmunkát végeztünk, bár a párizsiak is masszívan védekeztek, és az első félidőben különösen megnehezítették a dolgunkat. Szünet után tudtunk robbantani, ez döntött. Most ki kell pihennünk a fáradtságunkat, és a négyes döntőig hátralévő bő egy hónapban felkészülni a feladatunkra."

Carlos Ortega, szerint a mérkőzés fontos szakaszaiban remekül védekezett csapata, és volt ereje a támadások sikeres befejezésére is: "A minimális célt teljesítettük, ott vagyunk a Final Fourban, de nem szeretnénk itt megállni."

További szombati eredmények:
Vardar Szkopje (macedón) - Flensburg-Handewitt (német) 27-25 (10-15)
Továbbjutott: a Flensburg 49-49-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

Barcelona (spanyol) - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-24 (15-11)
Továbbjutott: a Barcelona 62-62-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

vasárnap játsszák:
THW Kiel (német)-Metalurg Szkopje (macedón) 14.15 (első meccs: 31-21)