Vágólapra másolva!
Április 17-én rendezi következő tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség, amelynek elnöke, Vetési Iván jelezte, családi okok miatt nem indul a posztért, helyére a VIII. kerület fideszes polgármesterét, Kocsis Mátét javasolja.

"Intenzív, munkával teli, ugyanakkor sikeres négy éven vagyunk túl. A magyar kézilabdázásban rengeteg lehetőség van, sok lehetőséggel éltünk is. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, és nehéz szívvel, családi okok miatt úgy döntöttem, hogy elnöki pozíciót nem tudok vállalni, ugyanakkor természetesen továbbra is szeretnék tenni a magyar kézilabdázásért, szeretnék részfeladatokat vállalni" - nyilatkozta Vetési Iván a szövetség honlapján.

Hozzátette, a jelölőbizottság számára Kocsis Mátét, Budapest VIII. kerületének fideszes polgármesterét, az FTC alelnökét javasolja utódjául.

Kocsis Máté Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A küldöttgyűlés megválasztja a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, alelnökeit, elnökségi tagjait és a felügyelő bizottság tagjait, és az április 17-i eseményen kerül sor a Török Bódog-emlékérem és a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem átadására is.

A politikusok sosem vonakodtak a sport segítségével növelni a népszerűségüket, itt olvashatja korábbi cikkünket arról, hogy hány államtitkár, miniszteri biztos és politikai tanácsadó olajozza a magyar sportélet működését.