Európa-bajnokkal és vb-ezüstérmessel erősít a Vác

Sara Vukcevic, kézilabda
SERBIA, BELGRADE : Montenegro's Sara Vukcevic (R) vies with Dominican Republic's Yacaira Tejeda during their Women's Handball World Championship 2013 match Montenegro vs Dominican Republic on December 10, 2013, at the Pionir Arena in Belgrade. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Szlovén edzővel és válogatott játékosokkal erősít jövőre az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapata.

Az alsóházi rájátszásra készülő klub kedden jelentette be, hogy a szlovén Uros Bregar veszi át nyártól a szakmai munkát. A 36 éves tréner, a szlovén válogatott másodedzője, és ugyanilyen minőségben dolgozott a Krim Ljubljanánál, illetve tavaly a Final Four-résztvevő macedón Vardarnál is.

Kirsner Erika klubelnök elmondta: eljött a vérfrissítés ideje, a csapatot felvillanyozni képes edzőt szerződtettek. Hozzátette, hogy bizonyosan bennmaradnak az NB I-ben, azonban ennél sokkal jobb eredményekre képesek.

Sara Vukcevic Érdről érkezik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A beállósként és védőposzton is bevethető 23 éves, olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok montenegrói Sara Vukcevic Érdről, a 26 esztendős, vb-második irányító-átlövő, a szerb Kristina Liscevic a francia Metztől, a kétszeres BL-, egyszeres KEK-győztes átlövő, Soós Viktória pedig a Ferencvárostól érkezik majd Vácra. Eldőlt az is, hogy Hornyák Dóra nem hosszabbítja meg szerződését.

A Vác az alapszakaszt a kilencedik helyen zárta, így a 9-12. helyért folytatja, és a maximális 4 bónuszponttal kezdi a rájátszást. Az utolsó két helyezett esik ki az NB I-ből.