Már tervezik a jövőt a siófoki kézisek

Ida Alstad, Michaela Hrbkova, kézilabda
SERBIA, Novi Sad : Norway's Ida Alstad (L) vies with Czech Republic's Michaela Hrbkova (R) during the 2013 Women's Handball World Championship round of sixteen match between Norway and the Czech Republic in Novi Sad on December 16, 2013. AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC
Vágólapra másolva!
A következő idényre cseh szélsővel erősített a Siófok KC női kézilabdacsapata, de német források szerint a Christian Dalmose irányította magyar együttesben folytathatja pályafutását az Oldenburg 14-szeres holland válogatott kapusa, Tess Wester is.

Már tavaly nyáron meglepetést okozott a Siófok KC női kézilabdacsapata azzal, hogy a világbajnok beállós, a 138-szoros brazil válogatott Dani Piedade, illetve a vb-3., Eb-4., 192-szeres német válogatott Nina Wörz személyében két klasszist szerződtetett.

A következő szezonra még magasabbra emelné a tétet a klub, amely idén lecsúszott az elődöntőről, így a legjobb esetben is csak az 5. helyen zárhat. Az új edző a korábban az Ikastot, az Aalborgot és a Viborgot is irányító dán Christian Dalmose lett, aki már le is ült a kispadra.

Nem Ida Alstad, hanem az őt támasztó Michaela Hrbkova folytatja Siófokon Forrás: AFP/Pedja Milisavljevic

A 2015-16-os idény első igazolása a cseh jobbszélső, Michaela Hrbkova, aki két évre írt alá. A 27 éves játékos korábban a cseh Zora Olomouc, a Sokol Puruba, majd a horvát Lokomotiva Zagreb csapatában szerepelt, jelenleg a német Göppingent erősíti.

Az Origo németországi forrásból úgy értesült, hogy Siófokon köthet ki az Oldenburg 14-szeres holland válogatott kapusa, Tess Wester is.