Csúnyán elverte a Kielt a Veszprém

Mikler Roland Köln, 2015. május 31.
Mikler Roland, az MKB-MVM Veszprém kapusa a spanyol Barcelona elleni mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Köln, 2015. május 31. Mikler Roland, az MKB-MVM Veszprém kapusa a spanyol Barcelona elleni mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor nyerte meg a rangos Sparkassen-kupát az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, az együttes a fináléban 13 góllal győzött a Kiel ellen.

Eredmény, Sparkassen-kupa, döntő:
MVM Veszprém - THW Kiel 32-19 (18-9)

2013 és 2014 után ismét megnyerte a németországi Sparkassen-kupát az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata.

Carlos Ortega tanítványai szombaton előbb a román bajnok Baia Mare ellen kezdtek, és egy szoros első félidő után végül 36-29-re nyertek. A második mérkőzés már nehezebb volt, a német Füchse Berlin ellen végül 26-24-re győztek.

Mikler Roland lett a torna kapusa Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

A vasárnapi döntőben a THW Kiel következett, a klub hivatalos honlapja szerint a meccset az első pillanattól kezdve a Veszprém uralta és már a félidőre kilencgólos előnyt szerzett.

Innen még felzárkózott a Kiel öt gólra, de miután negyedórán keresztül nem szerzett gólt, a magyar bajnok nagyon simán, 32-19-re győzött.

A torna legjobb játékosa Iváncsik Gergő, a legjobb kapus pedig Mikler Roland lett.