Vágólapra másolva!
Az edzőváltáson átesett Veszprém 28-24-re legyőzte a vendég német Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A hazaiak szerb átlövője, Momir Ilic kilencszer volt eredményes, ugyanakkor Nagy László kézsérülés miatt a második félidő elején kiszállt a játékból.

A csoport, 2. forduló:
MVM Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 28-24 (15-14)
Veszprém:
Mikler, Alilovic - Iváncsik 1, Ilic 9 (5), Pamarsson 4, Nilsson 2, Nagy 4, Zeitz 3, Ugalde 3, Marguc, Terzic, Lékai 2, Sliskovic.
Flensburg-Handewitt: Andersson, Möller - Karlsson, Eggert 4 (2), Glandorf 3, Mogensen, Svan 1, Wanne 1, Djordjic 1, Jacobsson 2, Toft-Hansen 3, Gottfridsson 2, Schmidt 3, Mahe 4, Radivojevic.
hétméteres: 6/5, illetve 3/2
kiállítás: 8 perc, illetve 10 perc

Az előző kiírásban döntős veszprémiek a nyitányon az utolsó percben két gólt kaptak a lengyel Wisla Plocktól, így 27-27-es döntetlen született. Carlos Ortega vezetőedzőnek távoznia kellett, a helyére eddigi segítője, a szintén spanyol Xavier Sabaté került.

Az új edző a 2014-es győztes Flensburg ellen debütált.

Az ellenfél az első fordulóban 39-32-re legyőzte a szintén az élmezőnybe tartozó, a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticot nyáron megszerző francia PSG-t.

Gyors gólváltásokkal indult a mérkőzés,

a védők és a kapusok eleinte nemigen jeleskedtek.

Előbb nyugodott meg a hazai csapat, és 4-5 után sorozatban négyszer talált be. Mikler Roland is egyre gyakrabban találkozott a labdával, a 14. percben, 10-6-nál időt kértek a vendégek.

A gólkirályi címvédő Momir Ilic továbbra is sziporkázott, miután Nagy László gyakran tudta helyzetbe hozni

a szerb átlövőt. Rövid időt leszámítva a folytatásban is a Veszprém akarata érvényesült, az őrült rohanásban 14-9-re ellépett. Cserékkel próbált frissíteni a Flensburg, és ez bevált: a szünetre egyetlen gólra olvadt a hazai előny.

Amikor Nagy László (jobbra) még a pályán volt Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőt remekül kezdte a házigazda, hamar visszaállt a korábbi különbség (18-14).

Gondot jelentett, hogy Nagy kézsérülés miatt végleg kiszállt.

4-6 hét kihagyás

Nagy László a bal kézfején csonttörést szenvedett. A magyar válogatott jobbátlövőt hétfőn műtik Veszprémben, és előreláthatólag 4-6 hetes kihagyás vár rá - számolt be a Veszprém weboldala.

A Handewitt egyre keményebben védekezett, ám a birkózást is jól bírta a magyar bajnok. Különösen a 110 kilós beállós, Andreas Nilsson volt elemében ebben a szakaszban.

Az utolsó negyedóra 22-19-ről indult, de két gyors góllal megint szoros lett az állás. Mirko Alilovic fontos pillanatban spárgázott ki egy büntetőt, és ez a folytatásra erőt adott. A hajrát jobban bírta a Veszprém - a záró nyolc percben egyetlenegy gólt kapott -, és otthon tartotta a roppant fontos két pontot.

Nyilatkozatok

Xavi Sabaté, a hazaiak megbízott edzője: "Gratulálok a Flensburgnak, jó meccset játszottunk. Egyetértek a kollégámmal, jól kezdtük a meccset, 20 percig tudtunk futni. Utána jött egy kis hullámvölgy, amit ellenfelünk kihasznált. A második félidőt jól kezdtük, a kapusaink jókor mutattak be védéseket. Azt is el kell mondanom, hogy a Flensburg sérülések miatt egy beállóra számíthatott, ez nagyban megnehezítette a dolgukat. A győzelem Ortega érdeme, én keveset tudtam az ő munkájához ma hozzátenni. Ő fantasztikus munkát végzett itt három évig.

Aron Palmarsson: "Fantasztikus volt úgy játszani, hogy a veszprémi szurkolók velem voltak, nem ellenem, mint amikor a Kiellel voltam itt. Jól játszottunk, a Flensburg fáradt is lehetett, múlt héten két kemény meccsük volt. Köszönöm Xavi munkáját, aki ezen a héten fantasztikusan dolgozott, a csapat pedig teljes mellszélességgel kiállt mellette."

Ljubomir Vranjes, a vendégek mestere: "Gratulálok a Veszprémnek, nagy meccset nyertek meg a fantasztikus szurkolóival együtt. A mai győzelmük közös erőfeszítéseik eredménye. Elégedett vagyok a csapatommal is, bár nem kezdtünk jól, az első félidő végére visszajöttünk a meccsbe. A félidőben, az ölözőben pozitív érzéseim voltak, de a második félidei hibánk miatt nem tudtunk győzni. A végén még volt egy apró sanszunk, de ezzel nem tudtunk élni. Összességében a Veszprém megérdemelten nyert ma."

Tobias Carlsson: "Nem vagyok annyira elégedett a mai teljesítményünkkel, mint az edzőnk, több rossz periódusunk volt, ami rányomta a bélyegét a mai összecsapásra. Túl sok hibát követtünk el, így nem nyerhettünk, a Veszprém megérdemelte a győzelmet."

A csapat egy hét múlva Zágrábban lép pályára.

vasárnap:
PSG (francia)-Wisla Plock (lengyel) 17.00
THW Kiel (német)-Besiktas (török) 19.30

B csoport, 2. forduló:
Kielce (lengyel)-Montpellier (francia) 30-23 (12-11)

vasárnap:
Kolding (dán) - Rhein-Neckar Löwen (német) 16.50
Vardar Szkopje (macedón) - MOL-Pick Szeged 17.30