Vágólapra másolva!
Hatalmas győzelmet aratott az MVM Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok sérülésektől tizedelve, balkezes lövő nélkül győzte le a német THW Kielt. A mérkőzés hőse a csapat saját nevelésű klasszisa, Gulyás Péter volt, aki beugróként játszott óriásit a lyukassá vált jobbátlövő poszton. 

Gulyás, aki az ifjúsági válogatottban még jobbátlövőt játszott, a Veszprém felnőtt csapatában szélsőként szerepel, és csak kivételes esetekben jut szóhoz átlövőként. A Kiel elleni mérkőzés egy ilyen volt, hiszen Nagy László és Christian Zeitz sem állt Xavi Sabaté edző rendelkezésére.

"Természetesen nem idegen tőlem ez a poszt, de azért a világ legjobb játékosának pótlása olyan feladat, amihez minden erőmet össze kellett szednem. Örülök, hogy a csapat hasznára tudtam lenni, de azért nagyon várom, hogy [Nagy] Laci és [Christian] Zeitzi visszatérjenek. Az azért

és a legjobbakkal is versenyben van több kulcsjátékosa nélkül” – mondt az Origónak Gulyás.

Gulyás óriásit kézilabdázott a Kiel ellen Forrás: Hatosfal.hu

Az várható volt, hogy a veszprémi születésű szélső a rövid oldalon végig fent lesz támadásban, de sokan arra számítottak, hogy amikor a hosszú oldalról kellene cserélni, Xavi Sabaté edző inkább jobbkezessel próbálja megoldani a posztot. Nem így lett,

Gulyásnak mindössze három perc pihenő jutott, gyakorlatilag végigjátszotta a mérkőzést

."Botrányosan ment” – válaszolta Gulyás nevetve arra a kérdésre, hogy annyira jól ment-e neki az edzéseken a jobbátlövő posztján, hogy Sabaté úgy döntött, végigjátszatja vele a meccset. „De a meccsre sikerült megfelelő állapotba kerülnöm, tudtam a dolgomat, és szerencsére jól ment a játék. Hozzáteszem, csupán egy klasszikus átlövésgólt lőttem, a többi találatom betörésekből vagy rendezetlen védelem ellen született” – tette hozzá szerényen Gulyás.

Gulyás volt a legeredményesebb veszprémi

A válogatott szélső, illetve átlövő csapata legeredményesebbjeként öt góllal zárt, ami már önmagában is szép teljesítmény, de Gulyás emellett rengeteg gólpasszt is adott, ráadásul nagyon fontos pillanatokban. Szinte törvényszerű volt, hogy egygólos vezetésnél, az utolsó percben az ő okos passzából szerezte a mindent eldöntő gólt Cristian Ugalde.

Gulyás, Gasper Marguc és Chema Rodriguez ünnepel Forrás: Hatosfal.hu

„Jól jöttek ki a dolgok, mert látták a védők is, hogy nem hagyhatnak ott egyedül, és amikor kiléptek rám, a többiek remekül mozogtak be a szabad területekre.

de azt azért hozzá kell tennünk, hogy a németek nagyot sokat változtak a nyáron, és még keresik a játékukat. De ez legyen az ő gondjuk, mi meg örüljünk, hogy vezetjük a csoportot, és tovább őrizzük hazai veretlenségünket.”

A Veszprém kilenc ponttal áll az A csoport élén, jövő héten azzal a PSG-vel találkozik, amely (ha legyőzi vasárnap a Celjét) egy pontra megközelítheti a magyar kézibajnokot. A párizsi mérkőzésen még sem Nagy László, sem Cristian Zeitz nem állhat a csapat rendelkezésére, így újra Gulyás lehet a jobbátlövő. „Az azért más kávéház lesz, de nekünk általában jól megy a PSG ellen, meglátjuk, jövő héten is így lesz-e” – mondta Gulyás.