Provident-kupa: átok ül a magyar jobbátlövőkön

Balogh Zsolt Berlin, 2014. május 17.
Balogh Zsolt, a magyar (k), valamint Jesper Nielsen (b) és Konstantin Igropulo (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda EHF Kupa Füchse Berlin - Pick Szeged elődöntő mérkőzésen Berlinben 2014. május 17-én. (MTI/
Berlin, 2014. május 17. Balogh Zsolt, a magyar (k), valamint Jesper Nielsen (b) és Konstantin Igropulo (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda EHF Kupa Füchse Berlin - Pick Szeged elődöntő mérkőzésen Berlinben 2014. május 17-én. (MTI/EPA/Daniel Naupold)
Vágólapra másolva!
El vannak átkozva a magyar jobbátlövők, a helyzet odáig súlyosbodott, hogy a közvetlen Eb-felkészülés kezdetét jelző Provident-kupán a kéziválogatott kapitánya, Talant Dujshebaev egyetlen balkezes lövőjátékosára sem számíthat.

A veszprémi Nagy László két hónapja sérült, a szegedi Ancsin Gábor néhány napja dőlt ki, és pénteken csatlakozott hozzájuk a szintén szegedi Balogh Zsolt is, így jelen pillanatban nincs balkezes lövőjátékos a magyar kézilabda-válogatottban.

Ilyenkor általában az átlövő-adottságokkal rendelkező szélső, Gulyás Péter ugrik be (a Veszprémben idén már többször bizonyított ezen a poszton is), de most ő is sérült, így Dujshebaev minden bizonnyal jobbkezes játékossal lesz kénytelen felállni szombat délután Fehéroroszország, majd vasárnap Argentína ellen is.

Balogh is kidőlt Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Naupold

A debreceni Provident-kupa a decemberi Eb-re való felkészülés első állomása, ami azért lesz roppant fontos torna Magyarország számára, mert jó szereplés esetén innen lehet elcsípni egy olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre jogosító helyezést.

Szombat délután 14.30-tól Fehéroroszországgal, vasárnap pedig Argentínával találkozik a magyar válogatott a Provident-kupán.